tienduizenden kalenders om je heen

Niet iedere student of scholier hangt de hele zomervakantie in een hangmat op een tropisch strand met een cocktail in de hand. De zomervakantie is namelijk ook een mooie manier voor jongeren om zelf ook wat geld bij elkaar te krijgen, voor bijvoorbeeld de eigen zomervakantie, de uitzet of misschien wel een rijbewijs.

Hester doet productiewerk op de afdeling waar de kalenders samengesteld worden. Van elke week- of maandpagina legt ze op een lange machine een stapel weekvellen. Die machine pakt vervolgens van elke bladzijde eentje mee, zodat aan het einde van de rij de kalender compleet is. “Ik werk hier de hele maand juli, vijf dagen per week,” vertelt Hester. “Ik begin ’s morgens om 08.00 uur, ik werk dan tot ongeveer 16.00 uur.”

Buiten de vakanties om zit ze op de Middelbare Hotelschool in Zwolle. Je zou dan misschien kunnen zeggen dat een baantje in de horeca misschien meer voor de hand zou liggen. “Ja, maar ik ben op school al continu bezig met horecawerk. In de zomervakantie wil ik wel eens wat anders.”

Van het geld dat ze verdient gaat ze dit jaar niet op vakantie. “Ik ben aan het sparen voor de vakantie van volgend jaar. Dan wil ik samen met mijn vriend en misschien mijn zus een rondreis door Egypte gaan maken. Daarvoor kan ik het geld goed gebruiken.”

Ken je iemand, of heb je zelf een leuke, bijzondere of doodgewone vakantiebaan? Mail dan eens met Salland Centraal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.