steun sallanders tijdens nijmeegse vierdaagse

“Vijftig kilometer is niet niks als je het moet lopen en dan ook nog eens vier dagen achtereen.” Dat hebben Laurens Jonkman en John Kieftenbeld inmiddels aan den lijve mogen ondervinden. Zij hebben zich namelijk voor de Vierdaagse van Nijmegen ingeschreven en zullen op 20 juli 2010 bij leven en welzijn samen met Henk Kroes en Anton Jonkman aan de start van dit internationale wandelevenement verschijnen.

Het wandelevenement, dat dit jaar voor de 94e keer zal plaatsvinden, was afgelopen jaar het grootste publieksevenement van Nederland met naar schatting 1.337.000 bezoekers. Daarbij gaan deze vier heren een extra uitdaging aan om met hun prestatie zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Hospice Midden-Salland.

Deze vier Sallanders hebben zich al vroeg ingeschreven om vanuit Nijmegen dagelijks vijftig kilometer (Laurens en John), veertig kilometer (Henk) en dertig kilometer (Anton) te gaan wandelen. Behalve voor Henk is het voor de anderen ook nog eens hun eerste deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse en zodoende moesten zij in eerste instantie afwachten of zij zouden worden ingeloot voor dit evenement, waar maximaal 40.000 deelnemers aan mee kunnen doen.

Nadat bekend werd dat alle heren waren ingeloot zijn zij direct in training gegaan om zichzelf te overtuigen dat zij alle vier de dagen de finish zullen halen. Al heel veel kilometers hebben zij inmiddels gewandeld door mooi Salland en het is nu nog iets meer dan twee weken voordat ‘the walk of the world’ begint.

“Om voor aanvang van dit evenement genoeg kilometers in de benen te krijgen, gaan nogal wat uurtjes mee gepaard”, zo stellen de heren. Zo bestaan er deskundige trainingsschema’s voor alledrie de afstanden. “Wij moeten wel direct bekennen dat wij ons daar niet helemaal aan gehouden hebben. Hoe verder je in het schema komt, des te meer ben je aangewezen om in de weekenden te gaan lopen. Neem bijvoorbeeld de vijftig kilometer. Daar ben je zeker acht uur zoet mee.”

Tot op heden hebben Laurens en John nog niet helemaal ervaren wat de maximale afstand is en mocht het er ook niet van komen, dan moeten de laatste kilometers maar op karakter en voor het Hospice Midden-Salland afgelegd worden.

Deze Sallanders willen namelijk naast het te behalen kruisje ook graag iets doen voor de Sallandse gemeenschap. Door middel van een sponsoractie willen zij geld inzamelen voor de Stichting Hospice Midden-Salland, die uitkijken naar een andere locatie.

Hospice Midden-Salland is een kleinschalige voorziening in Raalte waar ongeneeslijk zieke mensen terecht kunnen voor het doorbrengen van de laatste levensfase in een zo huiselijk mogelijke sfeer. In het huidige verblijf is plaats voor twee gasten. Meer informatie kun je vinden op Stichting Hospice Midden-Salland.

Dit idee begon bij deze vier heren steeds meer te leven na enkele reacties uit hun omgeving om wat meer rendement te halen uit hun bijzondere prestatie. “Waarom zou je deze vorm van steun links laten liggen en zonder verder doel meelopen?” Zo was de algemene mening wanneer de lopers op een avond bij elkaar zaten. Daarbij is dus de keuze gevallen op Hospice Midden- Salland, omdat zij voorziet in een regionale behoefte waar intensieve zorg wordt geboden aan mensen tijdens hun laatste levensfase. “De mogelijkheid dat wij gezonde mensen door middel van deze actie het verblijf in Hospice Midden-Salland voor ongeneeslijk zieke streekgenoten iets aangenamer kunnen maken, willen wij met beide benen benutten.”

“Het wordt weliswaar een flinke opgave, maar met een goede voorbereiding en een leuke opbrengst voor de Stichting Hospice Midden-Salland zal de pijn en de vermoeidheid makkelijker te overwinnen zijn.” Met de voorbereiding gaat het naar zeggen ‘goed’.

“Hopelijk pakt ook het Sallandse bedrijfsleven en/of andere sympathisanten dit initiatief op.” Je kunt deze Sallandse vierdaagselopers op verschillende manieren sponsoren. Zo kun je denken aan een bedrag per gelopen kilometer (alles bij elkaar opgeteld maximaal 680 kilometer) of aan een beloning per deelnemer per dag dat de finish gehaald wordt. Heb je zelf een aardige of betere suggestie voor sponsoring, dan willen de heren daar graag over meedenken.

Wil je deze Sallandse vierdaagselopers extra motiveren en daarbij ook nog eens de Stichting Hospice Midden-Salland financieel ondersteunen, stuur dan een mailtje naar a.reimert@home.nl. Zet in het mailtje het volgende: “Namens (bedrijfs)naam wil ik deze vier Sallanders steunen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en daarmee het initiatief om geld in te zamelen voor Hospice Midden-Salland. Haal nu weg wat niet van toepassing is. Ik heb hiervoor .,.. euro over per gelopen kilometer per deelnemer. Ik heb hiervoor ..,.. over per dag per deelnemer die de finish haalt.” Voor meer informatie kun je ook bellen ( 06-48312561). Vaste bijdragen, onafhankelijk van de prestatie, kun je vooraf ook overmaken op bankrekening: 142950513 onder vermelding van ‘sponsorloop Nijmegen’.

Afhankelijk van de mate van belangstelling zal het (bedrijfs)naam zo zichtbaar mogelijk op de outfits vermeld worden. Daarnaast zullen de ervaringen en verrichtingen van deze Sallanders tijdens de vierdaagse onder andere op Salland Centraal te volgen zijn. Laat deze maatschappelijke kanjers merken dat zij niet alleen lopen, ofwel ‘een Sallander will never walk alone’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.