roggemaaiersdag bij de laarman

Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg laat op zaterdag 17 juli oude tijden herleven tijdens de jaarlijkse Roggemaaiersdag. Tussen 13.30 en 17.00 uur komen verschillende oude disciplines voorbij: Maaien en scherpen met de zicht, het binden van het koren, de garven aan gasten zetten en het maaien met een aflegger.

Ook zal een oude graanmaaier uit het museum gehaald worden om te demonstreren hoe één van de eerste machinale machines het laatste restje rogge snel kan oogsten. De bezoekers mogen zelf ook een handje helpen. Verschillende vrijwilligers met jarenlange ervaring op het boerenland leggen graag de kneepjes van het vak uit. Er wordt gezorgd voor een terrasje, koffie met krentewegge en andere drankjes. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.