ras raalte verhuist naar tjalkstraat

Robert is al elf jaar actief als autoruitschadespecialist. Hij was eerst beroepsmilitair, daarna werkte hij jarenlang voor de KLM als bedrijfswagenmonteur en daarna begon hij bij Carglass. “Daar heb ik zeven jaar gewerkt, maar na verloop van tijd kreeg ik de ambitie om voor mezelf te beginnen. Zo’n drie, vier jaar geleden heb ik de stap genomen. RAS staat voor Robs Autoruit Service. Ik heb nooit over opdrachten te klagen gehad. Veel mensen uit deze regio kennen me nog vanuit mijn tijd bij Carglass. Daar heb ik veel grote klussen aan over gehouden. Men kent mijn werkwijze en weet dat ik over alle expertise beschik. Ik werk nu vaak voor schadebedrijven en dealers. En inmiddels is RAS ook een begrip in de regio. Als je schade hebt aan autoglas, dan denken veel mensen meteen aan RAS.”

Naast een grote werkplaats die plaats kan bieden aan vier auto’s beschikken Robert en zijn vrouw Petra op de nieuwe locatie ook over een ontvangstruimte. “Dat hoort ook bij de service die we willen bieden”, stelt Petra. “We zijn flexibel en klantgericht. Robert is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar voor klussen. Je kunt hem dag en nacht bellen!” “Ik stel hoge eisen aan mijn werk en dus ook aan dat van anderen”, gaat Robert verder. “Daarom wil ik geen personeel, ik kan ook niemand vinden die aan mijn eisen voldoet. Er zijn wel eens jongeren geweest die me gevraagd hebben om een baan, maar als je ze dan vertelt dat als de telefoon gaat, je ook weg moet, ook al zit je op een feestje, dan haken ze toch af. Ik heb zelf ook nooit gedronken, dus ik zie daarin voor mezelf het probleem niet. Ik ben gewoon fanatiek. Ik slaap naast de telefoon!”

Als een klant zich meldt met schade aan een autoruit, wordt deze eerst uitgenodigd bij het bedrijf of neemt Robert ter plekke een kijkje. “Dan bekijk ik of het nodig is om de ruit te vervangen of dat we de schade af kunnen doen met een reparatie. Als ik de ruit op voorraad heb liggen en de tijd er is, kan ik de ruit eventueel meteen vervangen, anders maken we een afspraak. Dat mag dus altijd. ’s Avonds, in het weekend, noem het maar op. We hebben een eigen haal- en brengservice. Eventueel regelen we vervangend vervoer voor de klant. Ik probeer in elk geval de auto snel hiernaartoe te halen, zodat ie van de straat af is en we verdere beschadigingen voorkomen! We nemen ook alle contacten met de verzekering voor onze rekening.”

Dankzij de mond-tot-mondreclame en de groei van Roberts klantenbestand kan hij tegen een zeer laag tarief werken. “Ik denk dat er sommige bedrijven zijn waar je bijna twee keer zoveel betaalt als bij mij.” Volgens Robert is het lang niet nodig om ook elk sterretje te behandelen. “Ik kan met een oogopslag zien of ingrijpen noodzakelijk is. Als het maar een klein sterretje is zonder risico op verergering, dan kun je het misschien maar het beste laten zitten. Bij behandeling loop je nou eenmaal het risico dat de schade erger wordt.”

RAS is te vinden aan de Tjalkstraat 11 E, tel: 0572-362282, 06-53901449. Meer informatie op staging2.rasraalte.nl. Ter ere van de nieuwe locatie geldt er een speciale aanbieding. De eerste twintig klanten die zich op zaterdag 10 juli melden met een sterretje in de voorruit worden gratis geholpen (mits ze WA-verzekerd zijn).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.