racingteam hageveld racet in de hitte

Op een verschrikkelijk hete Motorsport Arena in het Duitse Oscherleben stonden afgelopen weekend de zesde en zevende race in het Open Nederlands Kampioenschap op het programma. Voorafgaand aan het raceweekend boekte het Veldkamp Racingteam Hageveld twee trainingsdagen om zich optimaal voor te kunnen bereiden op het circuit waar coureur Jarco Grotenhuis vorig jaar nog met pech uitviel. In de eerste race behaalde Jarco een twaalfde plaats, en dus vier kampioenschapspunten.

Jarco: ‘‘Op donderdag en vrijdag hebben we ondanks de tropische hitte (36 graden) veel kunnen trainen op dit circuit, Ik had hier nog maar weinig kilometers gemaakt dus dat was ook nodig. Ook hebben we qua vering en banden veel kunnen testen, daarover ben ik eigenlijk wel tevreden. Omdat we dit jaar een beperkt budget hebben en ook niet het allerbeste materiaal, moet ik dat compenseren met mijn rijstijl en de afstelling van de motorfiets. Daaraan hebben ik samen met mijn monteurs flink gewerkt.’’

‘‘In de race heb ik nog niet de rondetijden kunnen halen die we ons als doel gesteld hadden maar ik ben redelijk tevreden. Ik had een goede start en kwam de eerste bochtencombinatie goed door. Vervolgens wist ik mijn voorsprong op de concurrentie elk rondje met een seconde uit te bouwen. Al met al ben ik tevreden met een twaalfde plaats en vier punten.’’

De tweede Dutch Superbike race, die als laatste race van de dag op het programma stond is afgelast. Door diverse vertraging vanwege ernstige ongevallen op de baan kon de race sowieso al later beginnen, maar door het oliespoor op de weg zou er nog meer tijd verloren gaan, dus besloot de organisatie de race af te lassen. Het team vond dit jammer. De punten leken namelijk voor het oprapen op dit parcours.

De volgende race is 8 augustus tijdens de Rizla Racing Day op het circuit van Assen. Het racingteam: ‘‘Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe, met net zulk mooi weer als wij afgelopen weekend hadden en graag tot ziens op de circuits!’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.