Home / archiefcentraal / raalte heino en heeten enige opvang bij ramp

raalte heino en heeten enige opvang bij ramp

Als er een ramp in de gemeente Raalte plaatsvindt, dan worden de sporthallen in Heino, Heeten en Raalte als enige opvanglocaties ingericht door de gemeente. Hiermee wijkt de gemeente af van de eerdere overweging om in elke dorpskern voor een opvangpunt te zorgen.

Eerder werden namelijk sportaccommodaties en dorpshuizen aangewezen voor deze functie. De gemeente komt hier nu op terug omdat het inrichten van een opvangplek vrij kostbaar is, omdat op de opvanglocatie geïnvesteerd moet worden in onder andere een goede geluidsinstallatie, een radio- en televisieaansluiting, speelgoed voor kinderen etc.

Daarnaast weegt de investering volgens de gemeente niet op tegen de feitelijke kans dat de locaties ook daadwerkelijk gebruikt moeten worden. In de afgelopen vijf jaar werd slechts één keer gebruik gemaakt van de opvanglocatie in Tijenraan, dit was tijdens een oefening.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.