oranje wint salland uit zijn dak

Nederland staat zondag in de finale van het WK. Dinsdagavond wonnen ‘onze mannen’ de halve finale met 3-2 van Uruguay. En dat werd gevierd. Alle kroegen in de regio barsten uit hun voegen, het dak ging eraf! Nederland staat zondag voor de derde keer in de historie in de finale van het WK voetbal. En laten we wel wezen: Drie keer is scheepsrecht toch?

Café de Gouverneur werd dinsdagavond bezocht door een kleine 600 Oranjefans. Ruim voor de aftrap waren alle stoelen op het terras bezet, waardoor eigenaar Henry Zwakenberg besloot om ook Club Gouv maar open te gooien. Ook in Heino was het bomvol bij de Baron.

Ook in Wijhe, bij Café de Oranjerie was het volle bak. Zowel het café als het terras waren afgeladen vol. Hoewel het na de gelijkmaker van even ietsje stiller werd in Wijhe, werd na de 2-1 van Nederland het feest weer compleet. In Lemelerveld hebben zo’n 200 voetballiefhebbers een feestje gebouwd bij Café Reimink. Spoolder in Luttenberg en Bosgoed Heeten zaten allebei ook afgeladen vol.

En dat feestje dat ging nog wel even door. Tot in de kleine uurtjes werd het feest gevierd. In Wijhe vormde zich tussen de Oranjerie en ’t Proathuus een waar Oranjeplein. Ook in Raalte was het volksfeest compleet. Zowel op het terras als in het café was de Gouverneur een grote feestende menigte.

De voorbereidingen voor zondag zijn inmiddels ook al druk gaande: Reimink in Lemelerveld breidt het terras buiten uit, maar ook binnen is de wedstrijd te volgen. De Gouverneur breidt ook het terras uit. Café de Baron zet zelfs een zwembad voor de nodige verkoeling neer.

Voor de finale van aanstaande zondag maken wij, als Salland Centraal ook één kleine uitzondering. Want wat is er nou leuker om de uitslag van de finale te voorspellen? Samen met Intersport Schutte roepen we de Wedstrijd van de Week weer even in het leven. Deze dopen we om tot Wedstrijd van het Jaar, want de Wedstrijd van de Week is een understatement.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.