Home / archiefcentraal / noodweer raast door het sallandse land

noodweer raast door het sallandse land

Het leek zaterdagavond allemaal nog mee te gaan vallen. Vanuit het zuiden zou het noodweer vooral langs de westkust noordwaarts ons land verlaten. Maar tegen een uur of 23.00 in de avond werd dat scenario verlaten. Ook Salland kon zich opmaken voor noodweer.

Brandweer en politie zijn vannacht diverse malen uitgerukt. In de logboeken lezen we over stormschade aan de Boekweitakker en de Stationsweg in Heino, de Majoraan en de Koriander in Raalte, de Langerhorstweg in Broekland, de Eiikelhofweg en Koekoeksweg in Olst, stormschade in Ommen, Den Ham, Kampen en Zwolle, wateroverlast in Deventer. Lil’Hill in Luttenberg is onderbroken wegens het noodweer. Hier en daar werden bomen ontworteld. Op sommige wegen leek de herfst wel ingevallen, zoveel blad lag er op straat.

En zondagmorgen brak de zon al snel weer vroeg door. Dampig trok het vocht dat niet snel door de natuur was geabsorbeerd op. Tegen een uur of 10.00 scheen de zon zoals die dat de laatste weken constant doet, op weg naar weer een dertig graden-dag.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.