nijmegen publiek is echte trekpleister

De 4 Raaltenaren die ook nog steeds lopen voor het Hospice Midden-Salland in Raalte zijn ook de tweede dag weer keurig op tijd aan het vertrek verschenen. De eerste kilometers zijn de tweede dag heel wat pittiger voor de deelnemers dan die van de dag ervoor. Spierpijn in beide benen en nog niet warmgelopen voeten zijn hiervan de oorzaak. Veel jolijt en gejoel van stappende jongeren aan het begin van het parcours zorgen er toch voor dat de aandacht bij de vroege lopers naar hun uitgaat in plaats van naar de pijntjes.

Daarna volgt een tijd van betrekkelijke rust, maar hoe later op de ochtend hoe uitzinniger het publiek weer wordt. Wijchen spant wat dat betreft toch wel de kroon tijdens de dag van Wijchen. Als spelers van het Nederlands elftal op de Herengracht tijdens de huldiging worden de deelnemers hier toegezongen en aangemoedigd. Zo fanatiek zelfs dat de deelnemers nauwelijks beseffen dat zij deelnemen aan de Vierdaagse. En zodanig dat er nauwelijks een voorstelling valt te maken dat de belangstelling donderdag of vrijdag eventueel nog massaler zou kunnen zijn.

Hoewel de Raaltenaren ook woensdag allen de eindstreep haalden is de conclusie dat alles vanzelf zou zijn gegaan een te vroege conclusie. De realiteit van zere voeten en blaren laten het ook bij deze lopers niet afweten. Vooral bij John zijn de voeten met enkele blaren het zwaarst gehavend na de tweede dag. Maar met de nodige anti-blarenpleisters hoopt hij donderdag dit euvel weer te overwinnen. Dat dag drie de dag is van Groesbeek en de zeven heuvels ontmoedigd hem en de anderen in ieder geval vooralsnog niet. Ook zal dit weer een hele ervaring en fysieke strijd worden. Want het aantal kilometers blijft hetzelfde ook al gaat het heuvel op en heuvel af.

Ook al zijn deze goede doelenlopers nu op de helft, veel steun in de vorm van reacties of een sponsorbijdrage zijn altijd zeer welkom. Dit kan de lopers net dat beetje extra motivatie geven om tot het uiterste te gaan. Wilt u de deelnemers alsnog sponsoren, stuur dan een e-mail met het sponsorbedrag naar Auke Reimert of bel naar 06-48312561.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.