nieuwe mitsubishi asx nu bij van ewijk

De nieuwe Mitsubishi ASX is vanaf nu te zien bij Auto van Ewijk in Lemelerveld. De ‘Active Smart Crossover’ past met zijn stoere jetfighter grille mooi tussen de Colt, Lancer en Outlander. Met zijn scherpe prijs, vanaf 21.499 euro, valt hij keurig tussen de Lancer en de Outlander.

De Mitsubishi ASX in de showroom heeft een geheel nieuwe 1.8 liter direct-ingespoten ClearTec turbodieselmotor. In september krijgt deze 1.8 DI-D-uitvoering gezelschap van een uitvoering met 1.6 liter ClearTec benzinemotor. De voorwiel-aangedreven ASX heeft standaard ondermeer zeven airbags, stabiliteit- en tractiecontrole (ASTC) en Mitsubishi’s ClearTec technologie. Zo heeft elke ASX onder andere start- en stopsysteem AS&G (Automatic Stop & Go), elektrische stuurbekrachtiging, een energie genererend remsysteem, banden met lage rolweerstand en led-achterlichten.

De ASX 1.6 ClearTec benzinemotor heeft een uitstoot heeft van slechts 135 gr/km en behaalt daarmee een groen B-label en valt bovendien in de 20 procent bijtellingcategorie. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5,9 liter per 100 kilometer.

De ASX 1.6 is er in drie uitvoeringen; als Inform (met onder andere airco, zeven airbags, ASTC, ClearTec en radio-cd-speler), als Intro Edition en als Intense. De Intro Edition heeft standaard onder andere climate control, 16 inch lichtmetalen velgen, een regen- en lichtsensor, een multi colour display en een met leer bekleed stuurwiel. De Intense uitvoering voegt daar grotere 17 inch lichtmetalen velgen, een glazen panoramadak met LED-sfeerverlichting, privacy glass, een keyless entry system met start/stop knop, parkeersensoren en Super Wide HID xenonverlichting aan toe.

De compleet nieuwe en in eigen huis ontwikkelde 1.8 ClearTec turbodieselmotor is gekoppeld aan een handgeschakelde zes versnellingsbak. De viercilinder is leverbaar met 115 en met 150 pk. De topsnelheden bedragen respectievelijk 188 en 200 km/uur. Het verbruik van beide varianten bedraagt gemiddeld 5,5 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt, eveneens voor beide varianten, 145 gr/km. De ASX 1.8 DI-D is verkrijgbaar Intro Edition en als Intense waarbij de uitrusting gelijk is aan die van de gelijknamige bezineuitvoeringen.