lilhill is leukerder

ein Koerkamp en Wout Oosterwechel namens Beppie Concerts, de organisatie van Lil’Hill.

Beppie Concerts valt onder de vlag van dorpshuis Elckerlyc. De opbrengsten van het festival vloeien terug in de kassa van het gemeenschapscentrum. Maar verder is Beppie vooral een gezelligheidsclub. Maar liefst zestien jongeren en oudere jongeren houden zich bezig met de organisatie van het festival. Paar kratjes bier onder de tafel en vergaderen maar. Lil’Hill gooide het vorig jaar over een andere boeg. Ambities om verder te groeien tot een groot festival werden losgelaten, één van de twee live podia werd wegbezuinigd, daarvoor in de plaats een totale focus op sfeer en gezelligheid. En dat bleek te werken. Met een rem op de begroting was het financieel resultaat positief. Zo’n vierhonderd mensen bezochten het festival. “We hebben dit jaar geprobeerd de ingrediënten nog beter af te wegen”, stelt Stefan. “We hebben alle bestaande onderdelen nog meer aandacht gegeven.” Dat komt tot uiting op het live podium, waar volgens de organisatie zeven gelijkwaardige acts staan, de altijd weer creatieve aankleding van het terrein, in de dancetent waar dit jaar geen amateurs uit de regio staan, maar zwaarder geschut en in de Garden of Love die dit jaar wordt omgebouwd tot woonkamer. In dat ‘Huis Zonder Dak’ kun je kijken en luisteren naar sets van de Olijke Zuidvruchten (swingende zomerse muziek) en het Vinylcollectief uit Utrecht, een aantal vinyljunks waarbij alles mogelijk is, als het maar dansbaar is. “En we hebben daar een speciale akoestische set van The Early Adopters”, vult Wout aan. “Die band stond vorig jaar ook op Lil’Hill en ze vonden het zo leuk dat ze aanboden om gratis terug te komen, als ze maar mochten spelen. Dat is ook een beetje waar we op mikken. We willen de bands lokken met de sfeer en de gezelligheid. ‘Veel geld is er niet, maar het zal je verder aan niks ontbreken!’ En dat blijkt te werken!”

De keuze voor de nieuwe locatie viel vorig jaar. “Toen we na het festival bezig waren met het opruimen, moesten we wat spullen terugbrengen naar een schuur op het erf van Stefans tante”, stelt Wout. “Toen we daar in een weiland liepen, zagen we het ineens helemaal voor ons. Met een nieuwe locatie zorg je ook voor wat verfrissing van het concept. Bovendien liepen we tegen de beperkingen van de ijsbaan aan. Vorig jaar moesten we er allemaal rijplaten leggen omdat het zo hard regende. Dat kost handenvol met geld en bovendien dreigden we de leemlaag onder de ijsbaan te beschadigen.”

Het enthousiasme van de organisatie uit zich ook in een frisse promotiecampagne. “Iedereen werkt tegenwoordig met flyers, wij wilden eens wat anders en nu delen we visitekaartjes uit met de tekst: ‘Lil’Hill is leukerder’. Tuurlijk weten we dat dat taalkundig niet helemaal klopt, maar het bekt gewoon lekker!” Een andere reclameuiting is de wekelijkse nieuwsbrief voor iedereen die is aangesloten op de Lil’Hill hyves. Woensdagmiddag komt ‘Zaagmans’ langs met allerlei uittips voor het komende weekend. Stefan: “Eerder maakten we in die nieuwsbrief alleen maar reclame voor Lil’Hill, maar dat is eigenlijk saai. Toen kregen we na elke Zaagmans wel een aantal afmeldingen. Die nieuwe insteek slaat aan, het ledental van onze hyves nog steeds groeiende! Dat soort tips is hartstikke handig. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je achteraf hoort dat je een fantastisch concert hebt gemist?”

De bezoekers kunnen kijken en luisteren naar optredens van achtereenvolgens Höllenboer (met een eenmalige greatest hits set, speciaal voor de wat oudere Luttenbergers die wat minder hebben met de op Lil’Hill vertegenwoordigde muziekgenres); Are You A Lion (alternatieve pop met een countryrandje van oud-Cafebar 401-voorman Tije Oortwijn); Circus Circus Casino (met dansbare new wave die doet denken aan The Smiths en The Strokes); The Glove Deparment (zwoele en swingende electropop); New YX (garagerock); Soul Sister Dance Revolution (Arctic Monkeys meets Queens of the Stone Age) en Shaking Godspeed (overstuurde bluespunk). In de Dance Arena zijn er sets van de Groningse elektro/breakbeat DJ’s Rico Rave & Disco Dave en het Belgische T-Mastis dat allerlei rock- en pophits mixt met dansbare beats. Meer informatie op staging2.lilhill.nl of op staging2.lilhill-festival.hyves.nl. Aanvang is om 15.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.