kwaliteit zwemplassen digitaal in kaart

De waterkwaliteit van de zeven officieel aangewezen zwemwateren in het werkgebied van het Waterschap Groot Salland is digitaal inzichtelijk op de website van het waterschap. Op staging2.wgs.nl/zwemwater toont het waterschap de zwemwaterkwaliteit via drie symbolen (‘veilig’, ‘aanvaardbaar’ en ‘negatief zwemadvies’). Door op het symbool bij een zwemplas te klikken, krijg je meer informatie over het doorzicht, de zuurgraad en de temperatuur van het water.

In de zomermaanden verricht het waterschap iedere twee weken onderzoek. Het advies is om alleen in de officiële zwemwateren te zwemmen. In het gebied van het Waterschap Groot Salland zijn dit de Wythmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas in Zwolle, De Zwarte Dennen in IJhorst, Heidepark in Lemelerveld, het Summercamp in Heino en kolkbad De Lange Kolk in Den Nul.

Als er binnen de twee weken van wateronderzoek nieuwe situaties ontstaan, waardoor een negatief zwemadvies ontstaat, dan wordt de kaart direct bijgewerkt. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn in gevallen van blauwalg.

De zwemplaatsen worden gecontroleerd op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt en wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.