kwaad over parkeerplaatsen swaenewoerd

Een zoon van een bewoner van Swaenewoerd is ontstemd over de aanleg van enkele nieuwe parkeerplaatsen bij woon- en zorgcentrum Swaenewoerd in Raalte. Zijn moeder woont vlak boven de nieuwe parkeerplekken. “De bewoners in dat deel van het gebouw hebben zo meteen echt geen uitzicht meer over. In plaats van op groen kijkt mijn moeder dan neer op de parkeerplekken. Ook andere bewoners zijn in alle staten!”

Een woordvoerder van zorggroep Raalte reageert echter verbaasd: “De cliëntenraad heeft dit gecommuniceerd naar de bewoners. Ons hebben geen klachten bereikt.” De parkeerplaatsen worden op dit moment gerealiseerd vlak naast de hoofdingang van Swaenewoerd. Het gaat om zes plekken. De werkzaamheden maken deel uit van de aanpak van de riolering aan de Blekstraat.

De zoon heeft overigens wel begrip voor de motieven achter de uitbreiding van de parkeerruimte. “De parkeerplaatsen in die buurt staan altijd vol”, gaat hij verder. “Veel mensen maken er gebruik van zodat ze niet betaald hoeven te parkeren. Voor bezoekers is er eigenlijk geen ruimte. Maar laat de mensen die er niks te zoeken hebben elders parkeren! Soms kan de ambulance niet eens bij de hoofdingang komen. Die problemen zijn er, maar om ze zo op te lossen, vind ik verkeerd. De bewoners houden geen uitzicht meer over en ik verwacht bovendien dat de extra parkeerruimte alleen maar meer auto’s zal aantrekken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.