kosten sanering asbest 23000 euro

In een brief aan de baron, op 13 juli 2009, heeft de gemeente aangegeven hoe het verontreinigde hooi afgevoerd diende te worden. Dit moet volgens de wet door een gecertificeerd bedrijf uitgevoerd worden. Rengers liet de gemeente echter weten andere plannen te hebben: Hij wilde het hooi over het land uitrijden. Hier was de gemeente echter niet van gediend en stelde een uiterlijke datum om het hooi verwijderd te hebben: 11 augustus 2009.

Als er geen gehoor aan die oproep gegeven zou worden, dan liet de gemeente de werkzaamheden op kosten van Rengers uitvoeren. Dat gehoor kwam er niet.

Nu heeft de gemeente besloten de bestuursdwang uit te voeren en opdracht te verstrekken aan Hoogeboom Raalte om een asbestinventarisatie onderzoek te doen en daarop volgend het met asbest verontreinigende hooi te verwijderen.

De kosten voor die werkzaamheden zijn geraamd op 23.403,33 euro, inclusief BTW. Rengers heeft nog een paar weken de tijd om tegen de hoogte van dit bedrag in beroep te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.