kermis lierderholthuis vermaak dichtbij

“Kijk, de kracht van de Kermis Lierderholthuis zit ‘m er ook in, dat je iedereen kent”, vervolgt Maarten. “We kunnen wel mikken op nog meer publiek, maar dan streef je je doel voorbij. Dan betaal je duizenden extra voor een bekende act en dan staat toch driekwart van het publiek met de rug naar het podium te kletsen. En hoe meer mensen je trekt hoe meer beveiligers je moet inhuren en hoe hoger de kosten.”

Maarten wijst daarbij ook naar de invulling van het zondagmiddagprogramma. “We doen al jaren iets met auto’s. Dit jaar ook weer. Een echte autoclash met onder andere een achteruitrijdrace en een caravanrace. Het zijn allemaal jongens uit Lierderholthuis die daar aan mee doen. Die zijn al weken aan het sleutelen. Dat zijn de leukste artiesten die je kunt krijgen. We hebben hier een keertje een gazonmaaierrace gehad. Hartstikke spectaculair, maar dat heb je na een kwartiertje wel gezien. Waarom? Omdat dat allemaal coureurs waren die hier niet vandaan kwamen. Het is toch veel leuker als het gaat om mensen die je kent. Als die dan een beste valpartij maken, dan heb je na die tijd nog even wat om over te praten, ha ha!”

Vanuit die filosofie is ook het WK Buikschuiven ontstaan, een nieuw programmaonderdeel voor de vrijdagavond. Ook zo’n activiteit die is ‘aangedragen’ door de plaatselijke bevolking. “Het is vorig jaar begonnen”, vertelt Maarten. “Enkele statafels waren nat van het bier en het leek iemand leuk om daar iets mee te doen. Toen zijn ze gaan buikschuiven. Er werden nog beste smakken gemaakt. Daarom hebben we besloten om het dit jaar maar tot een officieel programmaonderdeel te maken.” Er wordt een baan van circa veertig meter gemaakt. Elke deelnemer mag drie keer proberen om een zo lang mogelijke buikschuif te maken. Het gemiddelde van die drie pogingen geldt als je eindscore. De beste ‘buikschuiver’ wint een lang weekend Wenen.

De Kermis Lierderholthuis begint vrijdag 2 juli om 18.00 uur met de beoordeling van de straatversiering door de jury. Om 19.30 uur gaat de eerste editie van het WK Buikschuiven van start. Aansluitend gaat het feest verder met een optreden van de formatie Stillus. Het feest gaat de volgende dag om 10.00 uur verder met een optocht door het dorp die in het teken staat van het WK. Om 10.30 uur volgt de officiële opening van het feest. Om 10.45 uur volgt de BZT-show voor de kinderen. Waar BZT voor staat weet bijna niemand, maar het schijnt iets met ‘bloed, zweet en tranen’ te maken te hebben. Hoe dan ook kunnen de kinderen meedoen aan spectaculaire spelletjes met veel water, modder en andere leuke smerigheid. Om 13.30 uur volgt de Grote Burenruzie, de ‘grote mensen’-variant van de BZT-show. De deelnemende teams kunnen na afloop gezellig napraten en nadrinken. Er draait een varken aan het spit. ’s Avonds is er een grote feestavond met medewerking van de allround top 40-formatie X-cess. De volgende dag om 8.00 uur begint de Heikera Kermistocht. Om 14.00 uur volgt de grote Autoclash met een achteruitrijdrace en een caravanrace. Zo’n zestien coureurs uit Lierderholthuis en omstreken doen mee. Aansluitend gaat het feest verder met muziek van drive-in discotheek Back in Time. Meer informatie op staging2.feestweekendlierderholthuis.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.