jongeren leren omgaan met geld in olst wijhe

Het leren omgaan met geld is een aspect dat van wezenlijk belang is in de opvoeding van kinderen en jongeren. Omgaan met geld is niet alleen sparen en betalen, maar vooral het leren maken van keuzes en het omgaan met reclame en andere verleidingen. Scholen zouden hier structureel aandacht aan moeten besteden.

De Cliëntenraad WWB Olst -Wijhe en de Wmo Adviesraad Olst –Wijhe hebben op 8 juli een informatiemap aan wethouder Ans Otterloo aangeboden. In deze informatiemap, die door de adviesraden zelf is samengesteld, is informatie en lesmateriaal over de onderwijsprojecten van het Nibud opgenomen.

Uit onderzoeken blijkt dat met name jongeren steeds hogere schulden hebben en landelijk wordt de toestroom van jongeren en jong volwassenen bij de schuldhulpverlening groter. Dit leidt tot afhankelijkheid in plaats van zelfredzaamheid. Het hebben van schulden belemmert mensen te participeren in de samenleving en kan leiden tot sociale uitsluiting. Daarnaast zijn financiële problemen niet zelden de oorzaak van gezondheidsproblemen.

De gezamenlijke adviesraden hebben besloten dit probleem onder de aandacht te brengen van de gemeente Olst-Wijhe. De gemeente kan in het kader van preventie haar steentje bijdragen door projecten aan scholen aan te bieden of door gezamenlijk met de scholen deze projecten te introduceren. Op deze wijze kunnen kinderen en jongeren maar óók de ouders bereikt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.