hoogeslag 40 jaar bij winkels disselhorst

Op 29 juni was Gerard Hoogeslag 40 jaar in dienst bij de Winkels Disselhorst Installatietechniek in Raalte. Om dit jubileum te vieren werd er een feestelijke receptie voor Hoogeslag georganiseerd.

Gerard werd samen met zijn vrouw Gerda thuis opgehaald in een VW Kever en onder begeleiding van bussen van Winkels Disselhorst werd er luid toeterend naar Zaal Reimink in Heeten gereden.

Gerard begon zijn loopbaan bij Winkels Disselhorst op 29 juni 1970 direct nadat hij van school kwam. In die tijd had het bedrijf slechts twee auto’s. Vaak moest je nog met de fiets. Het bedrijf had ook maar 1 klopboormachine. Die moest je dan als hulp maar ophalen met de fiets.

Alle 40 jaren hebben voor Gerard wel in het teken gestaan van lassen. Gerard is gediplomeerd autogeen fotolasser: dat betekende veel dikwandig cv laswerk. Tegenwoordig is dat met die “flodderpiep’n” al een stuk minder volgens Gerard. Maar de tijden zijn veranderd en de markt vraagt om andere oplossingen.

Jos Tijink, directeur van Winkels Disselhorst hield een toespraak voor de jubilaris waarin natuurlijk een aantal anekdotes niet uit konden blijven. Jarenlang was Gerard lotus patiënt. Voor EHBO-oefeningen fungeerde hij als patiënt. Gerard kon geweldig ernstige ongevallen nabootsen. Dat deed hij ook wel eens op het werk. Maar toen hij zelf werkelijk een gebroken been had, dachten zijn collega’s dat hij weer een ongeval aan het nabootsen was…

Maar zo zijn de 40 jaren natuurlijk niet vol gekomen: er werd natuurlijk gewerkt. Daarvoor werd Gerard dan ook voor in het zonnetje gezet door het bedrijf. Naast het kado voor Gerard waren er bloemen voor zijn vrouw Gerda. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de verhalen over vroeger nog even weer opgehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.