hoeveel koffie is dat waard

Laura Wolfkamp werkt deze periode elke dag bij IDH, Industriële Diensten Heino. Ze verzorgt daar in haar eentje de logistieke administratie van het bedrijf. Laura zorgt ervoor dat de vrachtwagens die komen laden en lossen allemaal terecht kunnen en dat die werkzaamheden allemaal in goede banen geleid worden. In eerste instantie is het niet de eerste baan waar je aan denkt bij vakantiewerk, het brengt immers veel verantwoordelijkheid met zich mee.

Laura werkt er via uitzendbureau Tempo Team. “Laura is een pientere meid, die kan dit werk goed aan,” vertelt Arnoud Morssinkhof van Tempo Team. En dat blijkt in de praktijk. Laura draait volledig mee bij IDH en draagt de verantwoordelijkheden met gemak.

“Mijn werkdag begint meestal om 08.00 uur, het is hier al vroeg druk. Het meeste laden en lossen gebeurt ’s ochtends. Als ik op het werk aan kom, dan ligt er al papierwerk te wachten van de vrachtwagens die al geweest zijn,” vertelt Laura. “Ik begin dan met uitzoeken welk papier bij welke vracht hoort. Daarna begin ik met de planning voor klanten te maken.”

Op het kantoor, dat normaal gesproken veelal door mannen gedraaid wordt, houdt Laura zich prima staande: “Alles wordt hier uitgedrukt in koffie. Als je hulp nodig hebt, dan krijg je eerst de vraag ‘hoeveel koffie is dat waard?” grinnikt ze. De collega tegenover haar grijnst.

“Rond 16.00 uur begin ik met het maken van de planning van de volgende dag. Je moet veel dingetjes regelen. Rond vijf uur ben ik dan vrij,” vertelt ze. Om het werk onder de knie te krijgen, was er wel enige voorbereiding nodig. Ze doet het werk drie weken lang in haar eentje, maar daarvoor was wel twee-en-een-halve week inwerken nodig. “Ondanks de verantwoordelijkheden is er nog niets echt helemaal fout gegaan,” vertelt Laura. Haar collega tegenover beaamt dit: “Laura pakt het goed op.”

Wat ze uiteindelijk met het verdiende geld gaat doen? “Ik ben al op vakantie geweest, maar ik gebruik het geld om te sparen voor mijn uitzet. Volgend jaar wil ik op kamers in Utrecht, dan ga ik namelijk naar het University College.”

Ken je iemand, of heb je zelf een leuke, bijzondere of doodgewone vakantiebaan? Mail dan eens met Salland Centraal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.