het raalte plaza avontuur begint donderdag

Centraal in de filosofie van Raalte Plaza staat wederzijdse versterking. De assortimenten zijn met zorg samengesteld om overlappingen zoveel mogelijk te voorkomen. De Formido biedt alles voor de woning en thuisklussers, de Welkoop (die ten opzichte van de oude locatie aan de Kanaaldijk OZ qua oppervlakte bijna is verdubbeld) alles voor de tuin, het buitenleven en dieren en Woonstudio Raalte alles voor de inrichting van de woning. “We zijn met het hele assortiment aan het spelen geweest”, vertelt Wilfried. “Bij de Formido hebben we bijvoorbeeld het aanbod van schoeisel wat verkleind, daarentegen is het assortiment schoenen bij de Welkoop uitgebreid. Bij de oude Welkoop hadden we vijftien meter aan handgereedschap, maar dat assortiment is weer iets teruggebracht, dat bieden we immers ook bij de Formido. Zo zijn we constant aan het afstemmen geweest.”

De Formido (die in de voorgaande weken ook een restyling heeft ondergaan) en de Welkoop waren al vaste waarden voor Raalte. De Woonstudio is nieuw. Die valt onder de verantwoordelijkheid van Paulien Akkersdijk. “Bij de Formido kon je ook al terecht voor meubels, maar wij bieden hier een veel uitgebreider aanbod”, vertelt ze. “We combineren hier twee formules: Colours@Home en OTAK. Betaalbaar en bedoeld voor jong en oud. Van meubels tot laminaat, van binnenzonweringen tot accessoires, van linnenkasten tot verf en behang, we bieden echt een totaalconcept. Een nieuw totaalconcept ook. Zoiets bestaat nog niet. Wij mogen hier ook merken voeren die je niet in de bouwmarkten tegen zult komen, omdat die merken hun markt hebben afgeschermd. M-Flor bijvoorbeeld, maar ook een behangmerk als Eijffinger en verfmerken als Sikkens en Sigma Coatings..”

De formule is zo afgewogen dat Wilfried, ook al heeft hij zijn belangen in de Formido Raalte van de hand gedaan, wel op directieniveau actief blijft. “In Edwin Schrijver heb ik een fantastische opvolger gevonden en samen met hem zet ik de koers uit. Dat heb ik contractueel vast laten leggen bij de Formido. De kans bestaat dat anders de hele gang van zaken bij de Formido in Raalte geuniformeerd zou worden. Dan zou de Formido Raalte zijn meerwaarde ten opzichte van de concurrentie en de andere vestigingen verliezen. Ik heb er alle belang bij dat de Formido goed blijft draaien. Daar is ook een groot deel van het concept van Raalte Plaza van afhankelijk.”

Wilfried en Paulien hebben het volste vertrouwen in het welslagen van Raalte Plaza. “Van zenuwen hebben we geen last, wel van gezonde stress. We verwachten er veel van. We denken dat we het concept goed in de markt hebben gezet en een stukje meerwaarde bieden. De markten waarin wij actief zijn, hebben flink te lijden gehad onder de crisis. In totaal is de omzet met circa dertig procent verminderd. Maar van onze formules, die van de Welkoop, de Formido, Colours@Home en OTAK is de omzet juist gestegen. Dat zegt genoeg!”

Tijdens het openingsweekend zijn er tal van spectaculaire acties, activiteiten en aanbiedingen. Zo krijgen de eerste vijftig klanten die zich op donderdag bij de Formido melden een gratis accuboormachine. Bij de Woonstudio is meerdere dagen een stylist aanwezig voor advies en kun je onder andere een metamorfose van je woonkamer winnen. Bij de Welkoop zijn op donderdag diverse prijzen te winnen bij een marmottenbaan, krijgen de eerste 25 klanten op vrijdag een gratis zwembad met filterpomp en maken de bezoekers op zaterdag kans op een gouden kruiwagen met inhoud. De waardecheque ter waarde van 10.000 euro wordt zondag om 16.00 uur verloot. Uiteraard wordt er gedurende het openingsweekend gezorgd voor vermaak voor de jeugd. Een volledig overzicht van alle acties en aanbiedingen vind je in de speciale openingskrant die deze week huis aan huis is verspreid, in de folders van de Formido, de Welkoop en de Woonstudio Raalte en op staging2.raalteplaza.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.