Home / archiefcentraal / heeten borduurt duurzaam door

heeten borduurt duurzaam door

Na het winnen van de publieksprijs voor ´Duurzaam Dorp Overijssel´ is maandagavond in Heeten een bijeenkomst gehouden voor Heetenaren, om daarmee een eerste aanzet te geven tot nadere uitwerking van de plannen. Tijdens een levendige discussie in het Trefpunt werd het projectplan besproken.

Gemeenteambtenaar Jasper Arends gaf toelichting op het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Raalte, wethouder Ben Haarman feliciteerde Heeten met de publieksprijs en overhandigde namens de gemeente symbolisch een bord met de tekst ‘Duurzaam Dorp.’ Het bord komt binnenkort op de bebouwde-kom-borden te hangen.

Arnold Geerdink leidde de avond en gaf uitleg over de drie ‘p’s van duurzaamheid: people, planet en profit. Laurens Loohuis ging in op het project Zonnekracht Heeten, waarbij 1500 zonnepanelen op enkele daken voor groene stroom in Heeten gaan zorgen. Een deel van de inkomsten daarvan wordt besteed aan de vorming van een dorpsfonds. Deze opzet is uniek in Nederland. Heetenaren kunnen participeren door te investeren in het project.

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

REGIO – Sinds maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.