gino schrijver sallandse boer 2010

Gino Schrijver is getrouwd met Petra en ze hebben samen drie kinderen van 16, 14 en 12 jaar. Gino heeft een agrarisch bedrijf met melkvee en vleesvarkens op een andere locatie. Hij is bestuurslid van LTO Salland en zit in de ledenraad van Agrifirm. Zijn werk is zijn grootste hobby, daarnaast speelt hij graag een partijtje squash.

De nieuwe Sallandse Boer is niet onbekend met het Sallandse Oogstfeest Stöppelhaene. Hij is elk jaar op donderdagavond present op het Stöppelveld. Dit jaar kan hij ook eens een kijkje nemen achter de schermen van de organisatie van Stöppelhaene. Tot vorig jaar was hij penningmeester van het Elshoffeest, dus hij weet wat er bij de organisatie van een feest allemaal komt kijken. En uiteraard vindt Gino het belangrijk dat de hedendaagse agrarische sector mede door de Sallandse Boer tijdens de Stöppelhaene een gezicht krijgt.

Ook de tradities van het Sallandse Oogstfeest spreken Gino aan. Het is een oogstdankfeest , waarbij via het oogstgaveproject ook aandacht wordt besteed aan mensen die het minder goed hebben. De Sallandse Boer is van oudsher zeer nauw betrokken bij het oogstgaveproject van Stöppelhaene, dit jaar ‘Kitojo, dorp in Afrika’. ‘Net als vroeger in Salland gebeurde, is in dit Oegandese dorp een coöperatie opgericht om samen sterker te staan.’ Voor de coöperatieve boerderij is al vier hectare grond gekocht. Het geld van de oogstgave zal worden gebruikt voor het produceren van voedsel uit de landbouw door het houden van koeien, kippen, varkens en bijen, het kweken van groenten en het telen van fruit. De hele opbrengst gaat naar het project en Gino hoopt dan ook dat de oogstgave ook dit jaar minstens € 30.000,- zal opbrengen of misschien zelfs de recordopbrengst van € 32.000,- zal overtreffen.

De foto’s zijn gemaakt door Jans Steenbergen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.