gewoon carolien je ziel

Een jongetje zag zijn overleden oom in de kist liggen vlak voor de begrafenis. Hij vroeg wat er ging gebeuren met oom. Ik vertelde dat het lichaam van oom werd begraven, en dat zijn ziel naar een hemel ging. Je kunt die hemel dan bereiken via je hart. Hij zei: Ik snap wel wat de ziel is. De ziel maakt dat je lichaam kan lopen, praten, denken en eten. Als je dood bent en je ziel is weg, kan je lichaam dat niet meer. Wat is er mooier en duidelijker dan de uitleg van een kind?

De mens is dus een ziel (volgens wikipedia onstoffelijk levensbeginsel in de mens) en bezit een lichaam, nee, zelfs meerdere lichamen. Naast het fysieke lichaam waarmee een mens in het dagelijks leven functioneert, bezit hij onder andere het energielichaam. Elk mens heeft een eigen hoeveelheid energie meegekregen, dat geoptimaliseerd kan worden. De energiebanen (meridianen) en energiecentrums (chakra’s) in en om ons fysieke lichaam zorgen voor de verbinding tussen ons innerlijk (de binnenwereld), ons fysieke lichaam en onze omgeving. (de buitenwereld). De ziel staat met alles in verbinding. Dus als je in de natuur staat kun je als het ware de kracht en energie van de natuur in je opnemen.

Je begrijpt dat dit –voor velen onzichtbare deel – voor ons fysieke lichaam van groot belang is omdat hierdoor je levenskracht stroomt. De energie verdeelt zich over het lichaam naar waar de energie nodig is. In mijn puberteit was er een ‘blokkade’ in de energie naar mijn gewone ogen en ‘moest’ ik een brilletje. Met het brilletje was ik niet blij. Ik deed hem buiten school niet op. Om toch te kunnen functioneren, leerde ik door mijn ijdelheid de specifieke kleuren en energievelden van mensen, dieren, bomen, materialen,etc. zien. Zo heb ik mijn ‘derde oog’, het voorhoofd chakra ontwikkeld en bewust leren gebruiken.

Het energieveld (de aura) van zaken kun jij- minder geoefend mens soms zien als je moe bent. Het ziet er in eerste instantie uit als een hoeveelheid nevel die het dichtere deel van een lichaam/product doordringt en er iets daarbuiten uitstrekt. Wat zou het ontwikkelen van je derde oog voor voordeel kunnen brengen aan je?

Wil jij iets vertellen, vragen of meer leren over aura, energie en energievelden, neem gerust contact op via info@carolienjonkman.nl of via tel. 0572-358181 (op maandag, dinsdag en donderdag).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.