gewoon carolien je donkere kanten

We hebben allemaal kanten in onszelf die we niet leuk vinden. Hierin zit alles dat we naar vinden, of onacceptabel. We hebben er een negatief oordeel over. De meeste mensen steken dan ook het liefst hun kop in het zand en doen net alsof deze kanten niet bestaan. Dat gaat zo ver dat we van veel nare kanten het bestaan niet eens afweten. Ze bevinden zich diep in ons onbewuste. We laten ons aan anderen zien zoals we dat het liefst willen. Alles wat niet in dat beeld past, wordt weggestopt. Ook al gaat het om aspecten die we wél bezitten.

Wie denkt dat het zo goed geregeld is door moeder natuur heeft het echter mis. De ‘donkere’ kanten in ons karakter duiken op de meest onverwachte momenten op. Een manier waarop dat naar buiten kan komen; Stel: je bent altijd vriendelijk en behulpzaam, totdat je onder grote druk staat. Plotseling schiet je uit je slof. Als je er geen controle over hebt, bepalen deze ‘donkere’ kanten op zo’n moment je gedrag.

De ‘nare’ kanten van ons karakter zijn vaak karaktereigenschappen die we (nog) niet tot volledige ontwikkeling hebben gebracht. Neem bemoeizucht. Dat is eigenlijk een teveel aan behulpzaamheid. Neem drammerigheid. Als we die eigenschap ontwikkelen en beheersen, ontstaat er daadkracht. Door op deze manier te kijken, zet je de niet leuke kanten van jezelf in een heel ander licht.

Hoe ontdek je je eigen nare kanten? Wie zijn eigen moeilijke kanten niet wil kennen, projecteert ze veelal op de buitenwereld. Als je een bepaalde eigenschap of principe in jezelf hebt verdrongen, dan roept dat steeds weerstand op als je het (in een ander) tegenkomt. Die mevrouw die vond dat ik niet zo boos mocht praten….? Ontdek eens waarom mijn gedrag je irriteert.

Afgelopen weekend heftige reacties als ik zeg dat de basis van paranormale therapie wetenschappelijk bewezen is, misschien tijd om je eigen paranormale gaven te bewijzen? Bedenk daarbij dat datgene dat we het hardst veroordelen in de ander, juist datgene is dat we in onszelf afkeuren of ontkennen.

Wil jij iets vertellen, vragen of beter leren omgaan met je ‘donkere’ kanten, neem gerust contact op via info@carolienjonkman.nl of via tel. 0572-358181 (op maandag, dinsdag en donderdag).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.