een persoon drie vakantiebaantjes

Nienke van Vreden uit Olst heeft niet één vakantiebaantje. Nee, ze heeft er drie. Ze werkt af en toe bij Harleman Schildersbedrijf in Olst, helpt in zorgcentrum Bloemendal in Deventer en heeft daarnaast ook nog eens een baantje op het veerpont van Olst.

Op het pont zorgt zij ervoor dat de passagiers betalen en leidt ze de auto’s die het pontveer betreden naar hun plek. In de zomer is het werk op het veerpont natuurlijk het meest leuk. Als het echt zomer is, dan is het bijna een voorrecht om de hele dag op een boot te staan uitwaaien. “Als het mooi weer is, is het echt super.” Toch lijkt een veerpont niet de eerste plek waar je solliciteert als je op zoek bent naar vakantiewerk.

“De baas van het veerpont had viavia gehoord dat ik nog op zoek was naar werk. Zo kwam het balletje een beetje aan het rollen.” Inmiddels werkt Nienke al twee jaar op het pont. “Eén of twee dagen per week. Ongeveer 5,5 uur werk per keer.”

En als het zo warm is als deze dagen, dan is een frisse duik in de IJssel misschien wel een welkome verkoeling. Duikt ze echt wel eens de rivier in? “Ik weet van collega’s van me dat ze het wel eens doen, maar ikzelf heb het nog nooit gedaan.”

Wat ze met het verdiende geld gaat doen? “Ik ga niet op vakantie, dus ja, ik denk dat het sparen wordt.”

Ken je iemand, of heb je zelf een leuke, bijzondere of doodgewone vakantiebaan? Mail dan eens met Salland Centraal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.