eagles gelijk tegen heerenveen in heeten

Go Ahead Eagles en SC Heerenveen hielden elkaar zaterdagavond in evenwicht: 2-2. Toch was er een winnaar: Heeten. De hele gemeenschap had de schouders er onder gezet om van deze wedstrijd een pronkstukje op de sportvelden te maken. En dat is gelukt.

Een weiland diende als parkeerplaats. Verkeersregelaars kwamen uit het verenigingsleden. Bar en ijskar draaiden overuren. Een succesvolle voorwaarde rondom een mooie pot voetbal.

Heerenveen had in de voorbereiding op het komend seizoen al 41 gescoord (in drie wedstrijden) en nog niets hoeven incasseren. Dat moet aan de tegenstanders gelegen hebben. Want Go Ahead Eagles hield de friezen met Ron Jans aan het roer op 2-2. Theo Vogelsang en Michal Janota scoorden.

Voor het eerst deze voorbereiding startte Go Ahead Eagles beide helften met nagenoeg hetzelfde elftal. Brutaal nam het na een kwartier spelen zelfs de voorsprong. Luis Pedro vond Theo Vogelsang, die van binnen de zestien met een prima tegendraadse kopbal richting de rechterhoek Brian Vandenbussche kansloos liet. Kort voor rust maakte Roy Beerens gelijk

Een vernieuwd SC Heerenveen begon sterk aan de tweede helft. Invaller Djuricic tekende 1-2 aan. Maar na een ingelaste drinkpauze begonnen de Eagles aan een slotoffensief. Gersom Klok stond no gmaar een minuut in het veld toen hij de beslissende voorzet op Michal Janota gaf: 2-2.

Dinsdag wacht de volgende wedstrijd voor de mannen van Andries Ulderink. Dan spelen ze opnieuw in Heeten, ditmaal tegen het Sallands Streekelftal.

Go Ahead Eagles

Jasper Heusinkveld; Wout Droste, Dave Bus, Freek Heerkens (60. Marco Parnela), Jonathan Vosselman; Theo Vogelsang (69. Joey Suk), Joep van den Ouweland, Dennis Hollart, Luis Pedro (60. Michal Janota), Frank van der Zwan (45. Patrick Gerritsen), Halil Colak (82. Gersom Klok)

SC Heerenveen eerste helft:

Brian Vandenbussche; Daryl Janmaat, Milan Kopic, Michel Breuer, Calvin Jong-A-Pin; Geert Arend Roorda, Viktor Elm, Mika Väyrynen; Oussama Assaidi, Fazli Samir, Roy Beerens

SC Heerenveen tweede helft:

Brian Vandenbussche; Igor Djuric, Kristian Bak Nielsen, Michel Breuer, Calvin Jong-A-Pin; Filip Djuricic, Christian Grindheim, Philip Haglund; Tarik Elyounoussi, Michal Papadolulos, Roy Beerens

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.