deventer boekenmarkt de grootste van europa

Op zondag 1 augustus 2010 vindt de 22e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. Dit nationale evenement wordt gehouden in Deventer: Boekenstad en Hanzestad. De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt doorgaans bezocht door ruim 125.000 personen.

In totaal zijn 878 kramen langs de IJsselkade en in de historische binnenstad gevuld met vele duizenden boeken. Ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder¬land. De Deventer Boekenmarkt ken¬merkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwali¬teit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. De Boekenmarkt begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn er de eerste bezoekers. De markt duurt tot 17.30 uur.

Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De eerste editie vond plaats in 1989 met ruim honderd boekenkramen op de Welle. Nu staan er op stadsplein de Brink, de IJsselkade (van Wilhelminabrug tot Spoorbrug), de pleinen het Grote Kerkhof en de Nieuwe Markt boekenkramen opgesteld.

De vele boekenkra¬men in combinatie met rivier de IJssel, de histori¬sche binnen¬stad, monumen¬tale stadspleinen en de gezellige terrassen maken de Deventer Boekenmarkt tot een uniek evenement. Tevens is er een programma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Daarnaast is het 1 augustus Koopzondag in de binnenstad.

De avond voorafgaand aan de Deventer Boekenmarkt, op zaterdag 31 juli, vindt vanaf 16.00 uur het poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Dertig landelijk bekende dichters dragen voor uit eigen werk in het intieme decor van enkele middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde, met dit jaar onder meer Maarten van den Berg, Pieter Boskma, Judith Herzberg, Jacques Klöters, Gerrit Komrij, Erik Menkveld en Joost Zwagerman. Tevens optredens van Theatergroep Flint, Piepschuim, Ernst Jansz en Huub van der Lubbe. Voor info en kaartverkoop: staging2.theaterbouwkunde.nl

Meer informatie over het programma van de boekenmarkt op staging2.deventerboekenmarkt.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.