de o van overijssel gaat nu fietsen

De cirkel is rond, de grote rode bOl heeft 130 kilometer gewandeld over de grootst mogelijke cirkel die te trekken is binnen de grenzen van Overijssel. Zaterdag sloot de bOl zijn cirkel af door vanaf het pontje in Wijhe de IJssel af te drijven richting Marle. Zwemmend werd hij begeleid door een stuk of twintig mensen. De wandeling is niet het eind van de bOl, overigens, feitelijk is het nog maar een begin van een zomer lang andere activiteiten op de cirkel.

Maar ‘wandelen met de O’ is eigenlijk nog maar een opmaat naar volgende stappen. Over veertien dagen wordt de O een fietsroute. Zo’n 175 kilometer lang fietsen over wegen die zo dicht mogelijk tegen de O aan liggen. Een prachtige fietstocht, met een heldere kaart waarop je ook uitstapjes, overnachtingsmogelijkheden en opstapplekken aantreft. “We verbreden daarmee het doel. Niet alleen Overijsselaars zullen op die fietstocht afkomen. Via bijvoorbeeld de VVV’s zal de tocht landelijke bekendheid krijgen.”

Maar ook dan is de O nog niet rond. “De wandeltocht hebben we ook gebruikt om onderweg ‘windridders’ tegen te komen die mee willen helpen aan het grootste dorpsfeest ooit. Want op 5 september willen we op de O één groot dorpsfeest houden. Dat moet georganiseerd worden. We hebben overal ‘windridders’ nodig die allemaal een stukje van de organisatie op zich willen nemen.”

Wie mee wil helpen kan zich aanmelden via staging2.ovanoverijssel.nl Wie een goed idee heeft voor een activiteit op de O kan zich daar ook melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.