commentaar hartverwarmend

Wat daarna gebeurde, dat is blijven hangen. Het was hartverwarmend. Veel buurtbewoners waren thuis ten tijde van de brand, het is immers vakantietijd. Toen de hoogste nood langzaam zakte en de brand onder controle was, werd het tijd voor de bewoners van de twee-onder-een-kap om een tijdelijk onderkomen te vinden.

Spontaan boden buren van de getroffen gezinnen zich aan, om te fungeren als tijdelijk onderkomen. “Kan ik iets voor je doen?” “Hier heb je mijn telefoon, neem maar mee, ik kan wel even zonder” “Als er iets is, dan móet je me bellen hoor, dat mag altijd” “Moeten jullie even bij ons in?”

Hartverwarmend. Dit is hét voordeel van wonen in een buurt met bewoners die elkaar kennen. Nadat ik al deze aanbiedingen aanschouwd had, begon ik te denken. Stel, dat dit bij mij thuis (Zwolle) gebeurt. Zou dat dan ook gebeuren? Zou iedereen ook zo voor me klaar staan? Ik ken de naam van mijn buren niet eens. Ik denk van niet. Ik denk dat mensen zouden zeggen: “Goh, wat erg.” En vervolgens ga je weer over tot de Zwolse orde van de dag.

Datgene wat ik donderdagmorgen zag, juist dat is de kracht van een dorp en een sociale buurt. Daar kunnen ze in de stad nog een puntje aan zuigen.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.