cannondale liquigas nu al een klassieker

De hoofdprijs van het Tourspel van Salland Centraal, een Cannondale Liquigas teamreplica, is beschikbaar gesteld door KokkieBikes uit Lemelerveld. “En dat doen we graag”, stelt Vincent Kok, de eigenaar van KokkieBikes.

“We zijn toch voor een aanzienlijk deel gericht op de echte wielrenliefhebbers en we hebben dan ook heel veel gevoel bij de Tour de France. Van het personeel hebben er vier tot vijf ook op nationaal niveau aan wielrennen gedaan. Sommigen nog steeds. Met het oog op die beleving is het toch mooi om je naam te kunnen verbinden aan het Tourspel van Salland Centraal.” Wie de Tour gaat winnen? Vincent wil wel een voorzichtige voorspelling doen. “Ik zet in op Contador. En laat me even hardop dromen: Gesink wordt derde!”

De Cannondale Liquigas is volgens Vincent nu al een klassieker. “Het frame bestaat al zo’n zes jaar en heeft zijn waarde allang bewezen. Het zit vol met de modernste techniek.”

KokkieBikes presenteert sinds kort ook de BG FIT-fietsmeting. Deze meting helpt wielrenners, mountainbikers en toerfietsers om de ideale afstelling van hun fiets te vinden, zodat ze optimaal kunnen presteren. De wielrenner krijgt een lichamelijke scan door fysiotherapeut Jaap Wiersum. Waar zitten de zwakheden in het lichaam, waarmee moet met de afstelling van de fiets rekening worden gehouden, die vragen vormen het uitgangspunt. Extra aandacht gaat daarbij uit naar de heupen, de knieën en de onderrug, toch vaak de meest blessuregevoelige plekken voor de sportieve fietser. Aan de hand van de bevindingen van de fysiotherapeut wordt de fiets vervolgens afgesteld. Al met al duurt het ruim drie uur. “Na de BG FIT-fietsmeting kunnen je prestaties wel met 10 tot 20 procent stijgen”, stelt Vincent. “De BG Fit-fietsmeting is echt uniek. We hebben hier ook professionele wielrenners gehad. Vanuit het hele land weten ze ons te vinden.” Meer informatie op staging2.kokkiebikes.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.