bosfeest wil ook jong publiek bedienen

Een speciale commissie gaat elk jaar op zoek naar een geschikte band. Als er een kandidaat gevonden is, neemt een delegatie een kijkje bij een optreden. “Ja, het moet rock zijn”, lacht Kitty Stegeman, namens Stichting Bosfeesten Lierderholthuis. Dit jaar heeft de organisatie de band Premium gecontracteerd. Deze formatie brengt een breed palet aan rockcovers. Van classic rockwerk van bands als Van Halen en Golden Earring tot hedendaags werk van een band als Kings of Leon. Deze Achterhoekse band bestaat uit zanger Luuk Penterman, gitaristen Dorus Wolters en Wouter Hillen, bassist Joep Lankveld en drummer Harm-Jan Klein Gunnewiek. De groep wist het in 2005-2006 tot de nationale finale van The Clash of the Coverbands te schoppen. Sindsdien volgden vele tentfeesten, kermissen, dancings en rockkroegen. “Met deze band hopen we een breed publiek te bedienen”, vertelt Kitty. “We hebben bewust gekozen voor een band die ook hedendaagse muziek speelt, dus niet alleen voor de liefhebbers van classic rock, maar ook voor de jongeren die naar de Top 40 luisteren.”

Met de afgelopen jaren gemiddeld zo’n 1.500 bezoekers mag het Bosfeest gerust een grote publiekstrekker genoemd worden. Toch waren er in het verleden ook jaren dat er wel vierduizend mensen naar het feest kwamen. “Dat was een prachtige piek, maar dat haal je gewoon niet elk jaar. En omdat de kosten steeds hoger worden, zijn we een paar jaar geleden ook gedwongen om entree te vragen. In deze opzet is het feest weer helemaal financieel gezond.”

Grote ambities hebben ze niet. Behouden wat goed is en voor de rest vooral consolideren. “Natuurlijk zijn er wel plannetjes”, vertelt Kitty. “Maar we zetten eerst in op andere zaken. We willen voorkomen dat we op de automatische piloot gaan draaien. Het moet een fris feestje blijven. Daarom zijn we nu achter de schermen bezig om de zaken wat aan te pakken. Zodat onze vrijwilligers niet eerst bij meerdere vergaderingen hoeven te zijn, maar zich wel betrokken blijven voelen.”

Hoewel de organisatie tijdens het feest geen alcohol drinkt, moet het Bosfeest ook voor de bestuursleden van Stichting Bosfeest Lierderholthuis een feestje blijven. “We beginnen meestal al op de dinsdag ervoor met het opbouwen”, vertelt Kitty. “Gewoon op een weiland waar een paar dagen ervoor nog koeien liepen. Op vrijdagavond eindigen we meestal met een feestje. En tja, de zondag erna is ook telkens weer een belevenis. Dan komt ’s morgens de hele organisatie terug om de boel op te ruimen. En meestal heeft de één het nog later gemaakt dan de ander… Dan eten we eerst samen een broodje, maar het is voor sommigen dan een aardige opgave om alles binnen te houden. En als we de boel hebben opgeruimd, is het tijd voor het afsluitende feest. Zo houd je het ook leuk!”

Het Bosfeest begint om 21.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Meer informatie op staging2.bosfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.