boerhof het familiebedrijf van oost nederland

Kristel Boerhof van Projectinrichters nam de oorkonde woensdagmiddag in ontvangst van juryvoorzitter Bert de Regt. Op dat moment kwam er personeel binnenlopen. “Nog een Boerhof?” vroeg De Regt zich af? “Nee, maar samen met het personeel zijn we een grote familie”, kopte Kristel Boerhof gelijk in. En dat bleek ondermeer de kracht van het familiebedrijf., transparant en eerlijk, niet alleen naar opdrachtgevers, maar ook naar eigen personeel.

De wedstrijd is georganiseerd door NNP, de organisatie voor lokale nieuwsmedia samen met het Centrum van Familiebedrijven en is ondermeer basis van een wetenschappelijke studie die zal worden aangeboden aan het ministerie van Economische Zaken. Voor deze regio is Salland Centraal mede-organisator van de prijs. In de jury zaten naast voorzitter Bert de Regt ook Henny van der Most (van oud ijzer handelaar doorgegroeid tot superondernemer) en Medy van der Laan, voorheen Staatssecretaris op Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Nu is ze algemeen directeur van de Kamer van Koophandels Oost Nederland.

Een stevige jury derhalve. Dan mag je dubbel trots zijn als je met kop en schouder boven de andere deelnemers uitkomt (Papercards uit Aalten en Autobedrijf Grooters uit Eibergen werden tweede en derde). Allemaal 9’s en 9,5-en aldus het juryrapport. Die cijfers scoort Boerhof op ondermeer verantwoording nemen in de (lokale) samenleving, klanttevredenheid, milieubeleid en een goede stabiele financiële situatie.

John Boerhof is oprichter van het bedrijf. “Mijn vader had al een manufacturenzaak in Heeten. Al zijn broers begonnen ergens in de regio een eigen bedrijf, mijn vader in Heeten. Maar dat bedrijf heb ik niet voortgezet. Ik ben voor mezelf begonnen. Eerst als vertegenwoordiger, langzaam maar zeker groeide dat uit tot wat het nu is. En om het familiebedrijf goed voort te zetten heb ik het op tijd voergedaan aan mij dochters. Die zwaaien nu de scepter.”

In september volgt een landelijke verkiezing waaraan de winnaars van andere regio’s ook meedoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.