beachvolleybal wijhe evenement van formaat

350 kuub zand, 15 palmbomen, 1 jacuzzi, 2 taps, 3 containers, 3 beachvolleybalvelden en alleen op zaterdag al ruim 120 sportievelingen uitkomend voor 21 verschillende teams. Dit zijn de statistieken die bij het beachvolleybaltoernooi in Wijhe horen. Het evenement, dat een aantal jaar geleden met een bultje zand en 1 klein volleybalnetje in de Langstraat begon, is uitgegroeid tot een happening van formaat.

Wijhe omarmt het toernooi. Deelnemers van jong tot oud, van hartstikke fanatiek tot onbenullig grappig. Gezelligheid is troef. De gezelligheidsspelers weten voor de aanvang van hun eerste wedstrijd vaak de weg naar de tap al zonder problemen te vinden. De fanatiekelingen zijn druk met inslaan, de gezelligheidsspelers nogmaals naar de tap. “Die eerste trok in de tong, nu eentje tegen de dorst.” Alles past bij elkaar.

Het toernooi zit ook gewoon vol. “We hebben drie velden en 21 teams. Dat zijn zeven teams per veld, dat is het maximum, want anders moeten de deelnemers te lang wachten op hun volgende wedstrijd,” aldus de organisatie.

Met de naam Beachvolleybaltoernooi doet de organisatie zichzelf eigenlijk tekort, het is namelijk een weekend bomvol activiteiten en af en toe ook nog eens een wedstrijdje volleybal. Vrijdagavond om 18.00 uur begon de eerste wedstrijd, maar voor die tijd werd er nog een volleybalinstuif voor kinderen gehouden. Ongeveer 30 jonge talentjes kwamen van het spelletje proeven.

Op zaterdag begint het toernooi vlak na de middag en duurt tot in de avond. Om 21.00 uur wordt de finale gespeeld. De Vliegende Brenda’s zijn de eersten die zich geplaatst hebben voor de eindstrijd, om de tweede plek in de finale wordt zaterdag overdag gestreden.

Maar na de finale houdt het niet op: Na afloop van het toernooi is er een strandfeest met DJ, de deelnemers kunnen barbecueën, er wordt nog een zumba-les gegeven en als klap op de vuurpijl kun je ook nog even ontspannen in de jacuzzi.

Over die jacuzzi gesproken: Die stond er vrijdag ook al, het bad moest namelijk opwarmen om zaterdag op temperatuur te zijn. Dit werd opgemerkt door een aantal spelers, want het bad kreeg nachtelijke visite. De ‘inbrekers’ zijn inmiddels bij de organisatie bekend. Met een grijns en een grote knipoog dreigde de organisatie de jacuzzi op zaterdag dicht te houden. “Het is gewoon dat we nog even moeten wachten op het voetenbadje, anders komt er allemaal zand in het bad,” vertellen de organisatoren. “Maar tot die tijd kunnen we de daders mooi nog even met een schuldgevoel opzadelen,” grinniken ze verder. De daders? Die doen gewoon mee aan het toernooi, die waren van het team de Wildplassers (Elza L, Bart B, Ruud de K, Rick M en Kevin V).

De organisatie wacht echter nog wel een zware klus, namelijk de editie van volgend jaar. De organisatoren wil het toernooi verder verbeteren, maar hoe verbeter je een evenement dat echt tot in de puntjes is geregeld? Dat zien we vast in 2011 wel.

Update: De Wildplassers hebben het toernooi gewonnen.

Meer foto's