bal op het dak wint gouv panna tournament

Het eerste Gouv Panna Tournement was met negen deelnemende teams misschien niet direct een druk bezet toernooi, maar het niveau was behoorlijk hoog. Diverse panna’s (tussen de benen door) en doelpunten werden er gemaakt. Volgens organisatoren Henry Zwakenberg en Jelco Wieferink was dit toernooi zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar deel 2 dus.

Het was te warm om de hele dag ‘vol gas’ te gaan, maar dat hoort ook wel een beetje bij panna. Je moet niet als een Kuijt overal en nergens op lopen. Nee, bij panna kijk je op z’n Messi’s of je een gaatje kunt vinden waar je toe kunt slaan. Niet dat dat minder vermoeiend is. Dat korte snelle werk kost een hoop energie. Wedstrijden duurden zes minuten, de meeste spelers waren na een minuut of vier al zeer vermoeid.

Fair Play stond hoog in het vaandel. Maar het was uiteindelijk te doen om te winnen. Winnaar werd uiteindelijk team ‘FC Bal op het dak’ met daarin Wilco Flierman en Barry Gibcus. De finale speelden ze tegen team Hollewand met daarin Yorick Hollewand en ‘Santos Domingos Herrera Bergkamp’, alias Sander Walraven. Als beste speler van dit toernooi werd unaniem Niels van Schoten uitgeroepen. Hij produceerde de meeste panna’s. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

Voor wie nog moet leren hoe je de tegenstander geslepen verslaat kan dinsdagavond bij Café De Gouverneur terecht als Nederland Uruguay verslaat. Dat is op acht schermen te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.