Home / archiefcentraal / atb team lemelerveld in actie op nk

atb team lemelerveld in actie op nk

Zaterdagochtend om half 10 klonk voor de Amateurs het startschot. Ido Jansen en Jeroen Wessel stonden aan het vertrek in een circa tachtig man tellend deelnemersveld. Beide heren mochten vertrekken vanaf de derde startrij. Zowel Ido als Jeroen kwam slecht uit de startblokken. De heren vielen terug tot ongeveer plek 35. Ido reed tijdens de eerste ronden weer wat plaatsen naar voren totdat een leeglopende achterband hem wederom een aantal plaatsten terug zette. Na een nieuw wiel te hebben gestoken kon hij zijn weg vervolgen om uiteindelijk als 35e te finishen. Jeroen maakte de opgelopen schade snel weer goed. Na één ronde kwam hij al weer door bij de eerste twintig renners. Het restant van de wedstrijd reed Jeroen zeer constant en finishte als 19e.

Op de zondag werd voor de titels gestreden in de Elite categorieën voor Dames en Heren. Lyan Rensen startte bij de dames. Lyan startte goed en reed vervolgens een zeer constante race. Enkel de laatste ronde kreeg ze te maken met een kleine terugslag. Ondanks dit finishte Lyan tijdens haar eerste NK bij de Elite Dames binnen de top twintig op een 19e plaats.

Bij de heren ging Jordy Luisman van start. Een voortvarende start deed hem doorkomen rond plaats vijftien na de eerste ronde. In de daarop volgende ronden ging bij Jordy het licht langzaam uit. Hij had een offday en stapte teleurgesteld uit de wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen door professional Rudi van Houts.

De komende weken doen de renners van ATB-Team Lemelerveld het even iets rustiger aan. Na de vakantie wordt de draad weer opgepakt met enkele marathons, crosscountry wedstrijden en tijdens de feestweek in Lemelerveld de KokkieBikes ATB-Challenge. Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.