zomerfestival boskamp pakt weer uit

Maar we beginnen op de donderdag. In verband met de WK-wedstrijd Kameroen-Nederland is het programma van de avond iets aangepast. Het jaarlijkse pokertoernooi is komen te vervallen. In plaats daarvan kun je vanaf 20.30 uur in de tent kijken naar de betreffende wedstrijd. Ouderen kunnen vanaf 20.00 uur wel gewoon klaverjassen.

De greppeltocht staat na het succes van vorig jaar opnieuw op het programma. Wat gaat er gebeuren? De deelnemende dames en heren worden eerst verdeeld in kleine groepjes en rond 23.00 uur zeven kilometer van het terrein gedropt. Elke groep krijgt een bepaald voorwerp mee. Vervolgens dienen de groepjes zich zo snel mogelijk weer bij de tent te melden (met het betreffende voorwerp). Dat zal allesbehalve gemakkelijk zijn, want er rijden meerdere auto’s rond die de taak hebben om de groepjes op te sporen. Als een groepje gespot wordt, zet het busje de deelnemers een kilometer terug. “En als ze zo’n auto zien, dan moeten ze dus meteen de bosjes of een greppel induiken. Vandaar de naam greppeltocht”, legt Gerrit Brockotter, voorzitter van Stichting Zomerfestival Boskamp, uit. “Het was vorig jaar een schot in de roos. Toen deden er zo’n honderd mensen mee, nu hebben er zich al zo’n tweehonderd opgegeven. Iedereen kan meedoen, jong en oud. Er hebben zich al volledige carnavalsclubs opgegeven. Het is eigenlijk maar een gewone dropping, maar het gegeven dat je onderweg gespot kunt worden, zorgt voor een extra dimensie. Vorig jaar doken de deelnemers bij elke koplamp die ze zagen weg. Ja, en er zullen toch echt meer auto’s rondrijden dan de spotauto’s alleen…”

Het vrijdagprogramma staat in het teken van de jaarlijkse playbackshow. Ook daarvoor blijft de animo onverminderd groot. De jeugd begint om 19.00 uur, vanaf 22.00 uur zijn de volwassenen aan de beurt.

Zaterdag gaat het programma vanaf 10.00 uur verder met een kindersurvival. Om 13.00 uur begint de zeskamp. De deelnemende buurt-, vrienden- of familieteams mogen de krachten meten op diverse opblaasbare speeltoestellen. Natuurlijk inclusief het betere spetter- en glijwerk. “We hebben een speciale commissie en die reist de hele regio door om leuke spelen te vinden”, vertelt Gerrit. “Ze proberen het elk jaar nog iets sensationeler te maken. Wat dat betreft, staat de deelnemers weer van alles te wachten, want de commissie heeft aangegeven dat ze een nog groter deel van het terrein nodig hebben om alles kwijt te kunnen. En niet alleen wat betreft de attributen wordt de zeskamp groter, ook wat betreft het aantal deelnemende teams. We trekken inmiddels clubs uit de hele regio rond Boskamp. Na afloop wacht er weer een varken aan het spit. Alle deelnemers mogen aanschuiven. Hartstikke gezellig.” Om 18.00 uur begint de jaarlijkse tonnendans, een stoelendans zonder stoelen, maar met tonnen. Om 20.00 uur begint de grote feestavond met medewerking van Jan Smit en Tilt.

Enkele jaren geleden zou Jan Smit al naar Boskamp komen, maar andere verplichtingen gooiden roet in het eten. Maar nu gaat hij de afzegging van toen goedmaken. Natuurlijk zingt hij zijn grote hits als ‘Als de morgen is gekomen’, ‘Laura’, ‘Vrienden voor het leven’, ‘Stilte in de storm’ en ‘Tuintje in mijn hart (Mi Rowsu)’. Wellicht wordt hij deze avond wel begeleid door de formatie Tilt, want de heren van deze top 40-formatie dienen wel vaker als ‘backing band’ voor Smit.

Zondag om 12.00 uur gaat het programma verder met het Boskampse dartstoernooi. Om 13.00 uur begint het Car Pulling. Een sensationele wedstrijd met veel rook en decibellen volgens het model van het welbekende Tractor Pulling, maar dan zonder tractoren en met speciaal geprepareerde auto’s. Vanaf 14.00 uur kunnen de bezoekers ook een ‘ritje’ maken in de Scream Machine en die doet volgens Gerrit zijn naam eer aan. “Het is eigenlijk een hard draaiende molenwiek die vast zit aan een as op tien meter hoogte. Twee mensen tegelijk kunnen aan die wiek bevestigd worden en maken dan met een hoog tempo rondjes waarbij ze, als ze op het hoogste punt zijn, op twintig meter hoogte, heel hard de grond op zich af zien komen. Geloof me, dat wordt schreeuwen!”

Vanaf 16.00 uur staat er een optreden op het programma van zangeres Annet Nikamp. Deze oud-Sallandse profileert zich met up-tempo Nederlandstalige liedjes met rockerig randje. Naast eigen materiaal brengt ze ook bewerkingen van liedjes van Duffy, Anouk en De Dijk. Om 18.00 uur begint er een optreden van Herman, bekend van een spraakmakende auditie bij Idols. Hij zal ongetwijfeld zijn feesthit ‘I’m a dancer’ ten gehore brengen. Het feest wordt afgesloten met een optreden van de allround top 40-band ‘7 Op de schaal van Richter’

Gerrit stelt dat Stichting Zomerfestival Boskamp elk jaar probeert om het feest naar een hoger plan te tillen. “En vooralsnog is dat een succes. We worden nog steeds elk jaar groter. We streven naar een regiofunctie. Het is een mooie manier om Boskamp op de kaart te zetten. Jaren geleden hadden veel tentfeesten grote plannen, maar de meesten hebben die weer laten varen. Wij niet. Wij gaan gewoon door. En met succes!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.