Home / archiefcentraal / winkels disselhorst is er klaar voor alles klopt nu

winkels disselhorst is er klaar voor alles klopt nu

“Dezelfde spelers, alleen een nieuw tenue”, zo omschrijft Jos Tijink, directeur van Winkels Disselhorst Installatietechniek BV de veranderingen die hebben plaatsgevonden bij het Raalter installatietechniekbedrijf. Ja, Winkels Techniek uit Enschede heeft Disselhorst overgenomen, maar dezelfde mensen werken er nog en dezelfde kwaliteiten blijven de basis, alleen is er extra potentieel aan knowhow en mankracht binnengebracht. “We koesteren de Sallandse roots en we zijn echt niet in één keer een ander bedrijf geworden. Juist niet! Het grotere geheel biedt alleen maar meer mogelijkheden.”

Vorige week vrijdag vierde Winkels Disselhorst de overname, die overigens al begin 2009 plaats had, met een open huis voor genodigden. Daarmee werden ook de nieuwe huisstijl (geen Disselhorst rood, maar Winkels Disselhorst oranje) en het nieuwe bedrijfspand gepresenteerd. Het voormalige Disselhorstpand aan de Kaagstraat heeft immers een flinke opfrisbeurt gekregen. Daarnaast is er in totaal zo’n honderd vierkante meter vloeroppervlak bij het pand aangetrokken: Een mooie entree en extra kantoor- en vergaderruimte. “We zijn trots op wat we er hebben staan. Nu zijn we helemaal klaar voor de nieuwe fase”, vertelt Tijink.

Jos Tijink is sinds 2008 werkzaam voor Winkels. Hij is directeur van één van de twee vestigingen in Vorden. Sinds december 2009 heeft hij ook de Raalter vestiging in zijn managementportefeuille. Oud-Disselhorst-directeur André Roetert-Steenbruggen tekent nu voor het technisch management van alle vestigingen van Winkels. Aan hem de taak om de contacten met (potentiële) klanten te onderhouden.

“We willen ons in de markt profileren als een allround en professioneel bedrijf dat kan werken op basis van onderscheidend vermogen”, vertelt Tijink over zijn ambities. “Dan bedoel ik onderscheidend op het gebied van kwaliteit, kennis en innovaties. Prettig, professioneel en innovatief, zeg ik ook wel eens.” Winkels Techniek maakt bijvoorbeeld onderdeel uit van het Innovatie Platform Twente, samen met de Universiteit Twente, de Saxion Hogeschool en andere vooruitstrevende partijen op het gebied van bouw en installatietechniek. “Zelf ontwikkelen we ook nieuwe concepten”, vertelt Tijink. “Met onze ‘Optop- (aan elkaar) en uitbuikmodules’ kunnen we tegen relatief lage kosten oude flat- en appartementengebouwen een flinke upgrade geven. Het komt er op neer dat we de panden zowel aan de voor- als achterkant uitbreiden, zonder al teveel aan de fundamenten van het gebouw te komen. Daarmee creëren we aan beide kanten extra ruimte voor de bewoners. De panden voldoen weer helemaal aan de eisen van de tijd, de bewoners kunnen blijven wonen op hun vertrouwde plekje en de kosten blijven beperkt!”

Het binnenhalen van extra know how en flexibiliteit stond begin 2009 aan de basis van de motieven van de beide bij de overname betrokken partijen. André Roetert Steenbruggen, de toenmalige directeur van Disselhorst stond op een kruispunt. De markt vroeg steeds meer om een totaalinstallateur (zowel elektra/elektrotechnisch als werktuigbouwkundig) voor met name de grootschalige complexe opdrachten. Disselhorst was vooral een werktuigbouwkundig installatiebedrijf voor de particulier en het bedrijfsleven. Denk daarbij aan CV’s, ventilatie- en koelingsystemen, rioleringen, sanitair en waterleidingen. Maar voor grotere projecten was het dus gewenst om ook knowhow en mankracht op het gebied van elektrotechniek te kunnen aanbieden. Tijink: “Zo is Winkels in beeld gekomen. Want de twee eigenaren, de broers Eddy en Henk Winkels, zochten juist uitbreiding van de werktuigbouwkundige tak! Nu vullen we elkaar prima aan.”

Met de nieuwe locatie in Raalte beschikt Winkels Techniek over vijf vestigingen: Naast Raalte twee in Enschede en twee in Vorden. In totaal heeft het bedrijf, verdeeld over de verschillende locaties, ruim 225 medewerkers in dienst. Daarin neemt de Raalter vestiging een bijzondere plaats in, want die heeft als enige de naam Winkels Disselhorst Installatietechniek BV. Tijink: “Disselhorst is hier al honderd jaar een synoniem voor installatietechniek. Die verbondenheid met de regio willen we blijven benadrukken.”

Wat Raalte en Salland betreft, verandert er voor de klanten dan ook weinig. Tijink is voornemens om zo veel mogelijk de samenwerkingsverbanden met lokale en regionale partijen op het gebied van bouw- en installatietechniek aan te houden. “Maar als het gaat om grotere opdrachten, denk aan grote woningbouwprojecten of bedrijfs- of medische zorglocaties dan hebben we nu een heel reservoir aan extra mankracht en extra knowhow waaruit we kunnen putten. Alles klopt nu!”

Ter ere van de vervolmaking van de overname gelden er de komende weken diverse speciale aanbiedingen. Verder wordt er voor de jeugd een grote kleurplaatwedstrijd gehouden. De deelnemers krijgen allemaal een ‘WK’-attentie. Voor de mooiste inzending ligt een Nintendo DSI klaar.

Winkels Disselhorst Installatietechniek BV is te vinden aan de Kaagstraat 5 in Raalte, tel: 0572-354555. Meer informatie op www.winkelstechniek.nl

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.