windridders gezocht voor langste dorpsfeest

De organisatie van het nieuwe cultuurproject ‘De O van Overijssel’ is op zoek naar windridders. Het is de bedoeling dat deze ‘windridders’ activiteiten organiseren voor het langste dorpsfeest ooit, dat op 5 september moet plaatsvinden in Overijssel. Dat gebeurt op de langste ‘O’ die in de provincie getrokken kan worden. Het project ‘De O van Overijssel’ is een initiatief van SLeM en Stichting Sallandus.

Op een O van 128 kilometer lang wordt die dag feest gevierd, als het even kan door 100.000 mensen. Om dat georganiseerd te krijgen, is de cirkel in zestien stukken gedeeld met aan het hoofd van ieder stuk een windridder. Die moet op zijn beurt per kilometer een O-ridder zoeken die voor zijn kilometer een feestelijke activiteit op poten zet. Het is de bedoeling dat je zo een netwerk krijgt met van mensen die de regio goed kennen en daarom het beste weten de ze de buurt moeten mobiliseren om er op 5 september een groot feest van te maken. Wie windridder wil zijn, kan zich aanmelden via rob@slem.org of via staging2.deovanoverijssel.nl

Rob te Wierik – organisator – heeft er zin in. “Hoe het feest eruit gaat zien, ligt aan wat er georganiseerd wordt. Op elke kilometer wordt iets gedaan dus hebben we 128 activiteiten nodig. Muziek, dans, theater? Verkoop van streekproducten? Een grote barbecue? Bedenk het maar, het wordt het langste dorpsfeest ooit, je weet hoe creatief organisatoren van dorpsfeesten zijn, het kan dus alle kanten op gaan.”

De eerste bijeenkomst is donderdag 3 juni al. Rob: “Wie meewerkt, wordt natuurlijk niet aan zijn lot over gelaten. Je komt terecht in een professioneel aangestuurde organisatie en krijgt alle ondersteuning die maar nodig is. SleM heeft jarenlange ervaring bij soortgelijke projecten op bijvoorbeeld Oerol. Prachtig vrijwilligerswerk lijkt me. Met misschien ook nog wel als gevolg dat er nog jaren lang steeds kleine feestjes op die O gehouden worden. Dat hebben we bij het Langste Lente Licht ook gezien. Daar hadden we bij iedere brug een verantwoordelijke brugwachter gevonden. Direct na afloop ontstonden daar feestjes alsof het jaarwisseling was.”

De O van Overijssel gaat door Marle, Herxen, Windesheim, Zwolle (Zuid), Berkum, Herfte, Ruiterveen, Westeinde, Nieuwleusen, Balkbrug, Dedemsvaart, Heemserveen, Hardenberg, Bruchterveld, Kloosterhaar, Bruinehaar, Langeveen, Geesteren, Harbrinkhoek, Mariaparochie, Almelo (Oost), Bornerbroek, Enterbroek, Enter, Elsenerbroek, Elsen, Markelo, Holten, Bathmen, Oude Molen, Lettele, Linde, Averlo, Middel, Boerhaar, Wijhe. De preciese loop van de cirkel is te vinden op de kaarten op staging2.deovanoverijssel.nl.

Eerder schreven we al over de grote bol die in het teken van de O van Overijssel de IJssel in gaat en over andere projecten van stichting Sallandus en SleM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.