Home / archiefcentraal / wanneer is een haring een maatjesharing

wanneer is een haring een maatjesharing

De jaarlijkse maatjesdag in Raalte is dit jaar zaterdag 12 juni en Roescher deelt daarom deze maand elke week drie haringschotels weg, die ze trekken uit hun nieuwsbriefabonnees. Maar wanneer is een haring geschikt als maatjesharing? Dit hangt af van het vetpercentage, dat geeft aan dat de haring mooi doorvoed is. Je ziet dit aan de olieachtige laag bij het vangen.

Verder is een voorwaarde dat de haring in dezelfde maand verkocht moet worden, als dat hij gevangen is. De zomerharing is zeer geschikt als Hollandse Nieuwe en de haringen in de winter, die minder voeding hebben gehad zijn dan weer geschikt om te roken of als zure haring of rolmops.

Lees ook

College Olst-Wijhe wil OZB omhoog met 5 procent

Door extra middelen vanuit Rijk en gesprekken met inwoners jaarlijkse bezuinigingen acht ton lager OLST/WIJHE …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.