vuil en poep op speelveld beu

Peter Slootbeek uit Raalte is het helemaal zat. De troep in de zandbak en de hondenpoep op het veldje op de kruising Gobelstraat-Dumbarstraat. In een mail aan de gemeente stelt hij dat het “barre barre” gesteld is met de toestand op het veld.

“Het loopt de spuigaten uit…toch?!” Vanwege het mooie weer bezoekt hij samen met zijn kinderen weer wat vaker de speeltuin. Maar eerst moest hij een schoonmaak moeten houden in en rond de zandbak, want het was een bende. Samen met een oppas-oma die het probleem gesignaleerd heeft, heeft hij het veldje en de zandbak opgeruimd.

“Overdreven? Nee, want we vonden scherpe stukken afgebroken metaal, glasscherven, veel plastic en blikafval…triest…” En dat terwijl volgens Slootbeek veel kinderen zonder schoenen in de zandbak spelen.

“Bovendien laten onverantwoorde hondenbezitters nog steeds hun poephonden uit op het veld en omliggende grasstroken,” gaat Slootbeek verder. “Er ligt een prachtig hondenveld achter de Pauluskerk aan de Oude Molenweg.” Als hij zo’n hondenbezitter aanspreekt op het uitlaten van zijn viervoeter krijgt hij steevast hetzelfde excuus te horen: “heb geen zakje mee” en “zal niet weer gebeuren.”

Maar nu is de maat vol voor Slootbeek. “Ik pik het niet langer.” Hij roept medestanders op om deze “onverlaten” die betrapt worden op de foto te zetten en deze foto op het internet te publiceren. “Houd onze speelplekken schoon,” aldus Slootbeek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.