Home / archiefcentraal / voskes geeft gas

voskes geeft gas

De nieuwe slogan ‘Wir leben Autos’ krijgt (nog) niet bij iedereen de handen op elkaar. Toch zullen de autoliefhebbers moeten erkennen dat Opel de laatste jaren een behoorlijke inhaalslag heeft gemaakt als het gaat om de uitstraling van haar auto’s. Bij Autobedrijf R. Voskes in Raalte krijgen ze in ieder geval positieve reacties op de laatste modellen, zoals de nieuwe Astra, Insignia en Movano. Logischerwijs zijn de verwachtingen hooggespannen voor de lancering van de nieuwe Meriva in juni.

Sinds de zomer van 2008 is Autobedrijf R. Voskes neergestreken op bedrijventerrein De Zegge in Raalte. Daar is op de hoek van de Heesweg en de Aakstraat een modern pand betrokken. Om direct eventuele misverstanden uit de weg te ruimen, is het goed om te melden dat het een tweede vestiging betreft. Het negentig jaar oude familiebedrijf is namelijk ook nog steeds op de vertrouwde locatie in Wesepe te vinden. ‘Je komt natuurlijk niet ineens tot het moment om een tweede vestiging te openen. Dat is een ontwikkeling die je doormaakt, maar we mikken hiermee duidelijk op de lange termijn’, aldus eigenaar en naamgever Roelf Voskes.

De keuze voor een extra vestiging in Raalte, een plaats met uitstraling in de regio, mag ook worden geïnterpreteerd als een keuze voor uitbreiding van de klantenkring. ‘We hopen inderdaad meer voet aan de grond te krijgen in met name de zakelijke markt. Dan hebben we het over de aanschaf van leaseauto’s, zowel bestelbusjes als de luxe auto’s voor de sales manager, maar ook over het onderhoud. Voor de zakenleven is het goed om te weten dat er directe en goede service wordt geboden. Zelf omschrijven we dat als de ‘geen gezeur garantie’. Het zakenleven heeft de auto nodig om er haar brood mee te verdienen en dan wil je geen lang oponthoud.’

Voskes ziet dat Opel hard werkt aan de verbetering van haar imago. En hoewel hij natuurlijk bevooroordeeld is, vindt hij dat ze duidelijk op de goede weg zitten. De Duitse degelijkheid wordt nu gekoppeld aan een moderne uitstraling. ‘Het dashboard bijvoorbeeld ziet er een stuk vriendelijker uit en ook aan vormgeving wordt veel aandacht besteed. De Opel Insignia doet inmiddels niet meer onder voor een Audi of BMW. Het zijn gewoon donders mooie auto’s.’

Hoewel de eigenaar vanwege zijn Opel-agentschap in Raalte natuurlijk een duidelijke voorliefde heeft voor het Duitse merk wordt hij niet bevangen door merkblindheid. De vestiging in Wesepe staat zelfs te boek als universeel, dus daar worden alle merken verkocht. Zowel personenauto’s als bedrijfsauto’s. ‘We merken dat deze combinatie goed uitpakt. Je hebt met Opel een krachtig merk in huis, maar daarnaast wel de vrijheid om andere merken te verkopen. Zo kun je vele verschillende klanten bedienen. In Wesepe hebben we ruime keuze aan occasions, want daar hebben we sinds de laatste verbouwing van twaalf jaar geleden zo’n duizend vierkante meter tot onze beschikking.’

Voskes heeft het idee dat hij met twee locaties, zes monteurs, twee receptionistes en twee verkopers de zaken aardig voor elkaar heeft. En dus is de tijd aangebroken om de klanten in een bredere regio te zoeken. Momenteel is er sprake van een goede marktpositie in het plattelandsgebied tussen Zwolle en Deventer, maar hij zou heel graag ook een blik richting Nijverdal werpen. ‘Dat is ook een interessant gebied, mede vanwege het ontbreken van een Opel-agentschap aldaar.’

Autobedrijf R. Voskes

www.rvoskes.nl

Vestiging Raalte

Heesweg 2, Raalte

T: 0572 – 356 263

Vestiging Wesepe

Oude Deventerweg 2, Wesepe

T: 0570 – 531 232

Lees ook

College wil vergunningverlening voor woningsplitsing niet gratis aanbieden

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog niks in het idee van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.