voorbereiding muziekestafette raalte in volle gang

De sectie Muziek van de Culturele Raad van de gemeente Raalte, oftewel de werkgroep Muziekestafette, is druk bezig met de voorbereidingen voor de komende Muziekestafette op zaterdag 5 juni.

In de Plaskerk zullen die dag vanaf 10.00 uur jonge instrumentalisten te horen zijn, waarna vanaf 11.00 uur een scala aan koren voorbij komt. Om 13.00 uur start het buitenprogramma met een optreden van De Melodies, waarna de estafetteformule in werking treedt: Afwisselend muziek in kerk en podiumtent. Nieuw dit jaar is dat de jeugdige muzikanten een podium hebben in de filmzaal van het Kulturhus. Vanaf 13.30 uur zijn er optredens door muzikantjes vanaf 8 jaar op dwarsfluit, piano, keyboard en klarinet Ook in de winkelstraten laat de musicerende jeugd van zich horen. De slotmanifestatie vindt plaats om 19.00 uur. Er wordt een arrangement uitgevoerd van muziek van Toon Hermans, die tien jaar geleden overleed.

De eerste Muziekestafette werd gehouden in 2000. De Dag van de Muziek kreeg toen haar huidige vorm: afwisselend in de Plaskerk en in de podiumtent op de Grote Markt muziek, uitgevoerd door koren en orkesten uit de gemeente Raalte. Ook het podium met jonge muzikanten is een vast onderdeel. Twee keer ging het evenement niet door. In 2006 niet in verband met de restauratie van de Plaskerk en in 2009 niet in verband met het tegelijk geplande ‘Goede Maatjes’. Het muziekfeest beleeft dit jaar dus haar negende editie.

De werkgroep Muziekestafette is op zoek naar mensen die mee willen helpen met de organisatie van de volgende estafettes. Ben je betrokken bij het muzikale klimaat in Raalte en wilt u een steentje bijdragen, bel voor informatie: Benito Hulshof, tel.0572 358715. Voor meer informatie: staging2.muziekestafette.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.