vogels vliegen de verkorte route

“Verkorte route 8 kilometer,” luidt het advies op een nestkastje in park Drostenkamp in Raalte. De vogels krijgen met een pijl het advies om linksaf te slaan. “Hebben wij hier in Salland van die hoogbegaafde vogels, die kunnen lezen? Of is dit een soort gps-tocht voor hen?” vraagt fotograaf Johan Wolff zich af.

Een belletje naar IVN-afdeling Raalte verschaft een boel duidelijkheid: “De tekst op de nestkastjes is natuurlijk niet voor de vogels. We hebben in Raalte op verschillende plaatsen nestkastjes hangen. Langs deze nestkastjes is een wandelroute uitgezet. Deze route is ongeveer elf á twaalf kilometer lang. Maar je kunt ook kiezen voor de verkorte route, die is acht kilometer lang,” aldus Edwin Hut van IVN Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.