Home / archiefcentraal / vogels vliegen de verkorte route

vogels vliegen de verkorte route

“Verkorte route 8 kilometer,” luidt het advies op een nestkastje in park Drostenkamp in Raalte. De vogels krijgen met een pijl het advies om linksaf te slaan. “Hebben wij hier in Salland van die hoogbegaafde vogels, die kunnen lezen? Of is dit een soort gps-tocht voor hen?” vraagt fotograaf Johan Wolff zich af.

Een belletje naar IVN-afdeling Raalte verschaft een boel duidelijkheid: “De tekst op de nestkastjes is natuurlijk niet voor de vogels. We hebben in Raalte op verschillende plaatsen nestkastjes hangen. Langs deze nestkastjes is een wandelroute uitgezet. Deze route is ongeveer elf á twaalf kilometer lang. Maar je kunt ook kiezen voor de verkorte route, die is acht kilometer lang,” aldus Edwin Hut van IVN Raalte.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.