theaters olst en wijhe onder een vlag verder

Het Capellenborgtheater in Wijhe en het Holstohustheater in Olst willen vanaf 1 januari 2011 onder de vlag van één gezamenlijke stichting gaan werken. Dit was de wens van de gemeente Olst-Wijhe. De afgelopen maanden is onderzocht wat de huidige situatie is en hoe de gewenste situatie er uit zou moeten zien. Eerder deze maand werd het gezamenlijke programmaboekje met het thema ‘Samen Uit’ officieel aangeboden aan wethouder Ans Otterloo. Dat thema krijgt nu een extra dimensie.

De afgelopen maanden hebben de besturen van beide theaters onderzocht wat de mogelijkheden tot samenwerking zijn. Jos van den Born (directeur van het Hoftheater Raalte en voorzitter van de vereniging van Kleine Theaters Overijssel) heeft dit traject op verzoek van beide theaters begeleid. De volgende fases zijn nu doorlopen: het verkennen van de activiteiten en organisatie van beide theaters, het bespreken van mogelijke samenwerkingsvormen, het uitwerken van een beleidsplan en het bespreken ervan met de besturen van beide theaters en vervolgens met de gemeente en tenslotte de nieuwe organisatie presenteren aan de vrijwilligers.

De nieuwe organisatie heeft een vorm waarbij het bestuur bestaat uit twee leden van het Holstohustheater (Anja Wiersma en Piet Terpstra), twee leden van het Capellenborgtheater (Ton Plender en Marian Diepman) en één ‘onafhankelijke’ voorzitter. Die laatste positie neemt Jos van den Born voorlopig waar, tot er een nieuwe voorzitter is gevonden. Naast het bestuur zijn er verschillende werkgroepen gevormd waarin vrijwilligers van beide theaters actief kunnen zijn. De gezamenlijke werkgroepen zijn: programmering, sponsoring, marketing & publiciteit en techniek. De werkgroep service is wel verdeeld per theater, omdat de werkzaamheden van deze werkgroep echt betrekking hebben op de locatie, zoals de inrichting van de zalen, de ontvangst en begeleiding artiesten, de kaartcontrole, en waar nodig het helpen bij de horeca.

Voor alle werkgroepen zijn nog enthousiaste vrijwilligers nodig. Voor het aanvragen van meer informatie hierover kan het contactformulier op staging2.capellenborgtheater.nl of staging2.holstohustheater.nl worden ingevuld. De organisatie streeft er naar om per 1 januari 2011 één stichting te vormen onder een nog te bepalen nieuwe overkoepelende naam. De beide theaterlocaties blijven gewoon bestaan en samen brengen ze een gevarieerd programma van ongeveer vijfentwintig voorstellingen per seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.