terugblik op salland festival met voorzitter

Clemens Nieuwenhuis, voorzitter van het Salland Festival kijkt positief terug op het evenement. ‘‘Vooral de artistieke kant is zeer geslaagd. De groepen hebben geweldig mooie optredens verzorgd. Er was een mooi evenwicht tussen de groepen, maar toch ook afwisseling en de optredens waren vol temperament’’, aldus de voorzitter.

Aan het begin waren er nog wat klachten over het redelijk volle programma. Dit kwam mede omdat de groep uit Ghana uit is gevallen. Aan het eind hoorde je toch vooral veel positieve reacties. De buitenlandse contacten zijn gelegd en vakantieadresjes zijn verzekerd. Nieuwenhuis: ‘‘Maar het ligt niet alleen aan het wegvallen van een groep. Als je kijkt naar Engeland, die mensen gingen ’s avonds niet te laat naar huis en die heb ik nooit gehoord over het zware programma.

Daarnaast zou het programma ook minder zwaar zijn per groep als er meer gastgezinnen zouden zijn.’’ Elk jaar is het voor het festival lastig om genoeg gastgezinnen bij elkaar te krijgen, waardoor ze niet heel veel en geen hele grote groepen uit kunnen nodigen. ‘‘Het lijkt wel alsof de mensen steeds minder graag gastgezin willen zijn, terwijl we ze steeds harder nodig hebben en terwijl het zo leuk is’’, aldus Nieuwenhuis.

Voor volgend jaar kan het festival er maar zo anders uitzien. Het evenement vindt dan plaats op een vernieuwde domineeskamp en dat vraagt waarschijnlijk om een nieuwe opstelling. De samenwerking met Ralda is ook lekker verlopen en dat zal volgend jaar vast zo doorgaan. Wij zijn benieuwd wat het festival ons volgend jaar zal brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.