ten broeke reikt mkb de helpende hand

Als eigen ondernemer kies je bewust voor een vrij bestaan en vind je het niet erg om hard te werken om brood op de plank te krijgen. Maar, soms zijn er van die momenten dat je je afvraagt waar je het allemaal voor doet. Zo’n moment was er vorig jaar ook. Destijds werd aangekondigd dat de minimumpremie voor de WGA-uitkering voor gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers in 2010 met 118% zou stijgen. Protesten mochten niet baten. Ten Broeke Makelaardij en Assurantiën in Lemelerveld heeft wel een alternatief: de WGA eigen risicoverzekering.

De normale situatie is dat een werkgever bij de overheid standaard is verzekerd voor het risico van arbeidsongeschikte werknemers. Hiervoor betaal je premie aan de uitkeringsinstantie UWV. Inmiddels behoorlijk veel premie dus! De exorbitante stijging van dit jaar treft met name de kleine ondernemingen.

Werkgevers kunnen er echter voor kiezen om eigen risicodrager te worden, waarbij het risico wordt ondergebracht bij een verzekeraar. Maar ja, hoe vind je de weg naar de beste partij in het doolhof dat de verzekeringswereld voor een leek toch wel is? Ten Broeke Makelaardij en Assurantiën reikt u de helpende hand. Dit kantoor heeft een lange staat van dienst (veertig jaar) en kent het midden- en kleinbedrijf als haar broekzak. Bovendien is ze niet gelieerd aan welke verzekeraar dan ook. Een onafhankelijk en gedegen advies is dus gegarandeerd.

Als u overweegt om met een verzekeraar in zee te gaan voor de WGA eigen risicoverzekering, dan is het noodzakelijk om op korte termijn stappen te ondernemen. Uittreden bij het UWV en overstappen naar een verzekeraar kan namelijk twee keer per jaar: op 1 april en 1 juli. Als de keuze voor een verzekeraar is gemaakt, zal Ten Broeke Makelaardij en Assurantiën u een garantieverklaring overhandigen. Deze moet binnen vijf weken na het uittreden bij UWV zijn aangeleverd bij de Belastingdienst. Niet tijdig aanleveren betekent dat u gewoon verbonden blijft aan het UWV.

De papieren liggen keurig in de kast of zijn opgeslagen in een speciale map. Er kunnen jaren voorbij gaan zonder dat ze een blik waardig worden gekeurd. Pas als je ze nodig hebt, wordt weer eens een nadere blik geworpen op het verzekeringspakket. En dan kun je voor onaangename verrassingen komen te staan.

Ten Broeke Makelaardij en Assurantiën adviseert daarom om af en toe eens een scan te laten doen. Het kantoor kan hiervoor op basis van uurtarief worden ingeschakeld. ‘Je wilt het beste voor je personeel, maar tegelijkertijd kan het een aardige besparing opleveren’, aldus David ten Broeke. Hij illustreert het met een voorbeeld, dat iedere zakenman of –vrouw moet aanspreken. ‘We hebben de verzekeringsportefeuille doorgelicht van een bedrijf met zo’n dertig werknemers. Op ons advies zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd en dat leverde toch twaalfduizend euro aan besparingen op’, aldus Ten Broeke, die benadrukt dat het niet altijd nodig is om het hele verzekeringspakket omver te gooien. Tevens is het niet noodzakelijk om van verzekeraar te wisselen. ‘Als dat goed bevalt en je bent altijd netjes behandeld, dan is er niks mis mee om te blijven. Uit de scan kan echter naar voren komen dat het wel goed is om verschuivingen aan te brengen.’

Ten Broeke Makelaardij en Assurantiën

Parallelstraat 1, Lemelerveld

T: 0572 – 371 408

I: staging2.tenbroeke.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.