sukerbietenfeest krijgt lelieshow

Het Sukerbietenfeest in Lemelerveld krijgt dit jaar in plaats van het dahliacorso een lelieshow. Meer dan 25 jaar heeft het dahliacorso gediend als opening voor het feest en even leek het erop dat de bloemen uit dit Sallandse zomerfeest zouden verdwijnen. Tot leliekwekers Hueting en Schrieken hun krachten bundelden en samen de lelieshow met als titel ‘Lemelerveld b(l)oeit’ bedachten.

Hans Schrieken: “We hebben contact met elkaar gezocht omdat we van mening zijn dat bloemen niet mogen ontbreken tijdens het feest. Allebei zijn we als kwekers actief op de landelijke markt en vinden we dat Lemelerveld een bloemenevenement verdient. Zeker omdat het de thuisbasis is van onze bedrijven. Maar ook omdat veel van onze medewerkers in de omgeving van Lemelerveld wonen. We zijn er maatschappelijk bij betrokken”

Henri Huetink vertelt: “De grote zaal bij Reimink wordt omgebouwd tot een waar bloemenparadijs. Het betreft een prachtige aaneenschakeling van diverse sfeerbeelden waarin duizenden lelies hun majestueuze pracht en praal zullen tonen. Dagelijks zijn er demonstraties waarbij de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van de lelies geshowd worden. De sfeerbeelden worden gemaakt door arrangeurs Willy Haas en Jan van Aartsen. Bij die sfeerbeelden wordt gebruik gemaakt van diverse attributen. Zo worden er voor deze show onder andere klassieke auto’s, en piano’s ingezet. Ieder sfeerbeeld heeft daarbij zijn eigen uitstraling in de show.’’

De show Lemelerveld B(l)oeit! Is opgebouwd rondom tien sfeerbeelden. Eén hiervan is het thema dans en muziek. Met dansende poppen op een verhoogd podium, een decor aangekleed met twee witte en zwarte piano’s en diverse bloemenelementen op verschillende hoogtes. Vanzelfsprekend kleurrijk en modern vormgegeven met passende belichting. Dit sfeerelement zal een swingende, flitsende en hypermoderne uitstraling hebben.

Naast alle bloemen in het decorum zijn er ook dagelijks om 14.00 en 16.00 uur workshops voor en met het publiek. Lemelerveld B(l)oeit is van woensdag 11 augustus tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Zondag 15 augustus zijn de deuren open van 13.00 tot 18.00 uur. De organisatoren willen de toegang laagdrempelig houden. Mede dankzij de steun van vele bedrijven is de entreeprijs 3 euro voor iedereen vanaf 13 jaar. In die prijs is een consumptie inbegrepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.