stichting kind en jeugd in zicht opgericht

Op 26 mei is de oprichting van Stichting Kind en Jeugd in Zicht een feit geworden. Deze stichting heeft de verantwoordelijkheid voor de organisatie van de informatiemarkt ‘Kind en Jeugd in Zicht’ op zich genomen. Vorig jaar werd de eerste editie van deze infomarkt gehouden in gebouw de Klanken in Raalte. Het bleek een groot succes.

De bedoeling van de Stichting is eraan bij te dragen dat ouders bewust keuzes kunnen maken ten aanzien van de ontwikkeling van hun kind, doordat zij goed op de hoogte zijn over de mogelijkheden die in de gemeente Raalte daaromtrent bestaan.

Op 26 mei jongstleden werd door het bestuur, in het bijzijn van notaris de Zwart, de oprichtingsakte ondertekend. Het bestuur van de kersverse stichting bestaat uit voorzitter Elvira Rouwenhorst van Obalo, penningmeester Odilia Klein Koerkamp van Jupiter en secretaris Ivonne van Dijk van BMC Salland. Deze praktijkhouders hadden ook al de organisatie van de eerste informatiemarkt Kind en Jeugd in Zicht op zich genomen.

Op deze informatiemarkt was een groot aantal praktijkhouders vertegenwoordigd van zowel reguliere als alternatieve zorginstellingen en ook andere aanbieders van zorg voor kinderen lieten hier van zich horen. Na een grondige evaluatie is besloten door te gaan met deze opzet van informatievoorziening voor de gemeente Raalte. “Het doel is het bieden van de mogelijkheid aan ouders om bewust keuzes te kunnen maken ten aanzien van de ontwikkeling van hun kind”, aldus het bestuur. Mensen die beroepsmatig met kinderen en/of ouders te maken hebben, kunnen ook hun voordeel halen uit het aanbod dat de stichting biedt.

Wat betreft ‘de ontwikkeling’ kan gedacht worden aan de breedste zin van het woord zoals ook terug te zien is op de website staging2.kindenjeugdinzicht.nl. Het gaat om zowel lichamelijke, emotionele en cognitieve ontwikkeling, maar ook ontwikkeling op het gebied van taal, muziek, creatieve, sportieve, levensbeschouwelijke en sociale ontwikkeling. Het is een enorm breed aanbod van onder meer kinderopvang en sport tot alternatieve zorg en van paramedische hulpverlening tot opvoeding en onderwijs.

Omdat besloten is tot uitbreiding van het aanbod van praktijken en instellingen, is gekozen voor een ruimere locatie. Op 9 oktober 2010 zal de informatiemarkt in de Leeren Lampe gehouden worden. Organisaties en praktijken in de gemeente Raalte die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren worden van harte uitgenodigd om zich als deelnemer aan te melden via de eerdergenoemde website of via info@kindenjeugdinzicht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.