salland vangt zelf de boeven wel

Commentaar – Het was de week van ‘zelf boeven vangen’ in Salland. Een cosmeticadief in Olst is overgedragen aan de politie. In Wijhe hebben ze een autoradiodief aangehouden en daarna de politie gebeld. De redactie van Salland Centraal kreeg foto’s toegestuurd van de vermoedelijke inbreker bij een Texacopomp en dieven uit een rustpunt worden door de eigenaar gevraagd zich keurig te melden. Daar komt de politie helemaal niet meer aan te pas.

De cosmeticadief in Olst. De man stond nog gesignaleerd voor een eerdere diefstal die week uit dezelfde supermarkt. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. Dat leest als ‘ga maar weer naar huis, de boete krijg je via de post’.

De autodief in Wijhe. De man was bij overdracht aan de politie inderdaad in het bezit van een frontje van een autoradio. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. Dat leest als ‘ga maar weer naar huis, de boete krijg je via de post’.

De poging tot inbraak bij Texaco in Raalte Noord deed nog wel het meeste stof opwaaien. Slimme lepie deed namelijk twee pogingen in drie dagen en kwam met zijn snufferd daarom ook twee maal op You Tube terecht. De eigenaar van de pomp doet daarmee wat de politie ook doet: beelden publiceren als ware het ‘Opsporing verzocht!’. Het had effect. Want al snel kreeg Salland Centraal naam en rugnummer van een eventuele dader. De gegevens hebben we doorgespeeld aan de politie. Maar had het effect? We hebben er tot heden niks van terug gehoord. Niet of de persoon in kwestie al dan niet als verdachte is aangerekend, niet of er überhaubt een verdachte is aangehouden, niet of er verhoren zijn geweest. Dat leest als ‘ga maar weer naar huis, de boete krijg je via de post’.

De ijsjesdieven uit een rustpunt hebben hun gestolen waar niet betaald. Maar de scholen hebben vakantie dus ze passeren het rustpunt niet meer. De eigenaar zal ze in september wel een keer aanhouden voor een gezellig gesprek.

We zijn het spoor een beetje bijster, na deze opsomming uit één week. Want daar kunnen we aan toevoegen dat een man bekeurd werd omdat hij geen euro in de parkeermeter gegooid had op een rustige dinsdagmorgen, dat een scholier door de politie gevraagd werd de drukke verkeersader tussen tennispark Ramele en Kruispunt Bos bij Raalte over te steken omdat hij aan de verkeerde kant van de weg fietste (terwijl er geen veilige oversteek is tussen kruispunt Bos en afslag Wijhe!), dat er weer heel veel chauffeurs een bon kregen omdat ze zes kilometer per uur te hard reden en dat er drie fietsers in een voetgangersgebied op de fiets zaten en daar voor moeten boeten.

Meestal schrijven we in deze commentaarrubriek naar een oplossende conclusie toe. Maar we houden het er deze week bij dat we het allemaal niet zo goed meer snappen.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.