Home / archiefcentraal / salland festival publiekgerichter dan ooit

salland festival publiekgerichter dan ooit

Het Salland Festival is vrijdag met een publiekgerichte optocht door het centrum van Raalte van start gegaan. De groepen presenteerden zich wandelend door het centrum. Dat is altijd een indrukwekkend gezicht vanwege de prachtige kostuums van de verschillende folkloregroepen.

De officiële opening was ook verplaatst van de feesttent naar een podium op de markt. Festivalvoorzitter Clemens Nieuwenhuis en wethouder Carla Hoge voerden daar het woord, Hoge pakte er zelfs nog even de accordeon. Als (oud?)lid van de Stroatklinkers kan ze wel overweg met een stukje folklore op de accordeon. Er werden ook zwart-gele ballonnen opgelaten, de festivalkleuren van verbroedering en van begrip voor andere culturen.

Daarna zette het feest zich voort in de feesttent aan de Munsterschestraat. Die is iets kleiner dan andere jaren, maar dat wel zo knus. Het publiek zat meer op het podium.

Het festival gaat zaterdag en zondag op volle stoom verder. Zaterdagmorgen zijn er de hele ochtend optredens op meerdere locaties in het centrum van Raalte. Vanmiddag kan iedereen naar de tent komen voetbal kijken op een groot scherm. Zaterdagavond en zondagmiddag zijn er optredens in de tent en zondagochtend is in de Pauluskerk een oecumenische viering.

Het publieksgedeelte van het festival is dan afgesloten, maar de verschillende groepen reizen maandag (net als afgelopen donderdag en vrijdag) Salland nog door om optredens te geven op scholen en in verzorgingstehuizen

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.