salland festival oergevoel

“Landstreektrouw en authentiek. De dansen geven je daarom iets van een oergevoel,” aldus Clemens Nieuwenhuis van het Salland Festival. “U kunt het allemaal meebeleven. De wervelende shows op de vrijdag- en zaterdagavond zijn een genot om naar te kijken. De ontspannen sfeer tijdens de Matinee op zondagmiddag. En dan de muziek, die werkelijk ’echt’ is. Op instrumenten die je tegenwoordig op de podia maar zelden tegenkomt.”

Nieuwenhuis schrijft zijn stukje als laatste opwarmer voordat het 34ste Salland Festival begint. “Een bonte stoet door de winkelstraten van Raalte op de derde zaterdag in juni. Dat is de meest in het oog lopende manifestatie van dit jaarlijks terugkerend festijn. In 2010 al voor de 34e keer. Met elk jaar weer een nieuwe mix van groepen uit landen waar het folkloredansen in ere wordt gehouden. Het zijn voor ons exotische culturen, die met passie en liefde hun traditie en eerbied voor het verleden willen uitdragen. Daarom juist heeft het Salland Festival ze altijd met open armen ontvangen.”

“En toch zitten er gewone mensen achter. Jongelui, studenten, alle leeftijden over de hele wereld zijn wel ergens doende hun danstradities eer te bewijzen. Dat houden ze niet voor zich alleen. Nee, daar willen ze ‘de boer’ mee op. Naar Nederland dus, naar Salland, naar Raalte. En de Raaltenaren hebben ze door de jaren gastvrij onthaald. Zo hebben er al velen kunnen kennismaken met ’vreemde volkeren’. Dicht bij huis nog wel. Soms was een tegenbezoek in een ver oord het gevolg. Vrienden voor het leven dus.”

Clemens sluit af: “Dat is het Salland Festival. Een festijn om te beleven!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.